Licențe penale la Universitate

Modelul de plagiat „vândut” de șeful Guvernului, Victor Ponta, pare să fi fost preluat și în Caraș-Severin. Despre universitatea din Reșița se vorbea de multă vreme despre examene cumpărate, despre licențe trucate și despre lucrări de doctorat copy-paste. Lucrurile par să se confirme!

UPDATE, ora 18.53

Portalul stiridinbanat.ro anunţă că, printre cei verificaţi de procurori s-ar afla şi prorectorul Marian Mihăilă.

Încă de la orele dimineții, procurorii anti-corupție au început să scormonească în mai multe birouri ale Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Din primele informații, neconfirmate, deocamdată, procurorii caută dovezi legate de fraudarea examenelor de licență. Este, practic, vorba despre vânzarea sau înmânarea unor lucrări care fuseseră prezentate în urmă cu mai mulți ani, studenților din actuala generație. Aceleași surse susțin că printre profesorii vizați de aceste nereguli s-ar afla asistentul universitar Claudia Andrițoi și lectorul Andria Minda.

„La Universitatea din Reșița s-au efectuat acte de investigație penală cu privire la modul în care unele cadre didactice au coordonat întocmirea și susținerea unor lucrări de licență susținute de studenți ai facultății la examenul de licență”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Reprezentanții universității reșițene, deocamdată, nu cunosc detalii despre ancheta procurorilor. „Nu știu detalii, acum aflu despre ce este vorba”, a spus Gheorghe Popovici, purtătorul de cuvânt al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.