Nici banii nu-l mai scot din puşcărie!

A plătit o avere ca să-şi cumpere libertatea, dar orice preţ e mult prea mic în opinia judecătorilor pentru a-i semna punerea în libertate. Banii fostului primar nu mai au nicio valoare.

Edil-şef de ani buni la Glimboca şi Oţelu Roşu, ajuns preşedinte al PDL Caraş-Severin şi aranjat pentru tot restul vieţii, atât el cât şi întreaga familie, în urmă cu câteva luni, Simion Iancu Simi priveşte astăzi acum cu deznădejde spre magistraţi şi le cere umil să-l judece în stare de libertate. E adus încătuşat în boxa acuzaţilor pentru fapte de corupţie. Pretinde că e nevinovat şi a plătit 500 de milioane de lei vechi cauţiune doar pentru a se întoarce acasă din Penitenciarul Timişoara. Procurorul DNA a cerut însă instanţei respingerea cererii, arătând că, deocamdată nu a început cercetarea judecătorească, nu s-au administrat probe în această fază procesuală şi, mai mult decât atât, nu ar fi echitabil atât timp cât ceilalţi inculpaţi, Romică Anculia, directorul APIA Caraş-Severin, şi Valentin Ghiţă, fostul primar al comunei Socol, se află în arest preventiv. “Garantarea bunei desfăşurări a procesului presupune menţinerea inculpaţilor în stare de arest preventiv”, a fost concluzia procurorului DNA.

Proces inechitabil

Avocatul Paşca, apărătorul lui Simion Iancu Simi, a arătat că inechitabil este că fostul primar din Oţelu Roşu, Anculia şi Ghiţă să stea în arest, atât timp cât denunţătorul Jurj este liber. “Dacă Jurj, creierul, este liber, de ce nu am fi şi noi?!”, a întrebat Simion Iancu Simi instanţa de judecată. Tribunalul Caraş-Severin îi va explica în motivarea soluţiei de astăzi, soluţie de respingere a cererii pe cauţiune. Punerea în libertate a “Împăratului” va fi pusă în discuţie şi la Curtea de Apel Timişoara, cu ocazia recursului.