“Împăratul” Simi părăseşte puşcăria!

Fostul primar al oraşului Oţelu Roşu, Iancu Simion – Simi, şi-a “cumpărat” libertatea cu 50.000 de lei şi, după mai mult de trei luni de arest preventiv, se poate întoarce acasă.

Acuzat de infracţiuni de corupţie în dosarul fraudării fondurilor europene de la APIA Caraş-Severin, alături de Romică Anculia, Valentin Ghiţă şi Tudor Jurj, fostul edil, supranumit “Împăratul”, i-a convins astăzi pe magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara să-l judece în continuare în stare de libertate. Instanţa timişoreană a admis recursul prin care avocaţii lui Iancu Simion – Simi a atacat soluţia Tribunalului Caraş-Severin de săptămâna trecută, prin care îi fusese respinsă cererea de liberare pe cauţiune.

“Interdicţiile ni se vor comunica ulterior. În cazul în care nu le va respecta, cauţiunea se pierde şi se va cere arestarea lui. Eu sunt convin că a înţeles în cele mai bine de trei luni că trebuie să respecte dispoziţiile instanţei. Iancu Simion – Simi nu recunoaşte că se face vinovat de faptele reţinute în sarcina sa”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.