Veterinarii și-au ales reprezentanții. Alin Deteșan, un nou mandat în fruntea Colegiului Medicilor Veterinari Caraș-Severin

1000x100 Cuib de vise 1000x100

În cadrul adunării generale a Colegiului Medicilor Veterinari, Filiala Caraș-Severin, s-a stabilit noua conducere în urma alegerilor ce au avut loc luni la Hotel Rogge din Reșița.

Cu această ocazie, medicii veterinari au sărbătorit 80 de ani de la înființarea Colegiului la nivel național, acțiune marcată de emoție și profesionalism. În urma scrutinului, președintele veterinarilor din județul Caras-Severin a fost ales doctorul Alin Sever Deteșan, acesta continuându-și astfel mandatul încredințat de colegii săi și acum 3 ani.

Profesând de 20 de ani pe meleagurile bănățene, dr. Alin Deteșan este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, locuiește în Caransebeș, iar activitatea lui a fost întotdeauna desfășurată în sectorul de liberă practică, fiind concesionar la mai multe circumscripții sanitare veterinare de asistență, dar și în propriul cabinet din orașul pe de Timiș și Sebeș, unde coordonează o echipă de patru medici veterinari. În darea de seamă de la sfârșitul mandatului, dr. Alin Deteșan a prezentat activitatea CMV Caraș-Severin desfășurată în cei trei ani de mandat, arătând că există 21 de noi absolvenți care au venit să profeseze în județ. Alți 7 au ales să plece în străinătate sau în alte județe, dar există și un caz în care un medic veterinar român se întoarce să profeseze acasă după 18 ani de activitate veterinară în Germania.

„Eu am totuși un regret din cauza faptului că prin modificarea legislației veterinare din 2018 medicii veterinari din sistemul public au fost forțați să părăsească organizația profesională care îi reprezintă pe medicii veterinari, făcând astfel ca un număr de 37 de colegi să se suspende din CMVRO, iar astăzi organizația numără doar 80 de medici veterinari cotizanți”, ne-a declarat președintele Alin Deteșan.

STPT job 1000x200

Acesta ne-a mai adăugat că în ultimul an veterinarii cărășeni au fost solidari cu colegii din toată țara, participând la două acțiuni de protest la ANSVSA și la Guvernul României, unde au revendicat modificarea Legii 160/1998, prin care s-a lovit în unitatea profesiei, au invocat importanța prezenței medicului veterinar în fiecare farmacie veterinară asupra circulației medicamentului veterinar, au tras un semnal de alarmă privind subfinanțarea acțiunilor sanitar-veterinare pentru medicii veterinari care au contracte de concesiune sau prestări de servicii finanțate de la buget, ajungându-se în unele zone rurale ca medicii veterinari să nu își mai poată desfășura activitatea.

În ultimele luni s-a promovat un proiect de lege susținut și votat în Parlament care dă speranță pentru medicii veterinari din mediul rural, în special.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/