Veteranii din al Doilea Război Mondial, răsplătiți cu diplome!

Singurii veterani de război din Caransebeș sunt ridicați la rang de cetățeni de onoare ai municipiului.

Este vorba de Ștefan Dumitrescu și de Mihai Ștefan Ernest Kellner, născuți în 1919, care au participat la al Doilea Război Mondial. Distincțiile vor fi acordate în cadru festiv până la sfârșitul lunii aprilie. Menționăm că Guvernul României a declarat  2015 ca fiind „Anul Veteranului de Război”, dedicat împlinirii a 70 de ani de la încheierea conflagrației. Conform planului Ministerului Apărării Naționale, activitățile dedicate zilei veteranilor vor avea loc pe 29 aprilie.

La nivelul județului Caraș-Severin există un număr semnificativ de veterani de război distribuiți în 29 de localități, dintre care doi sunt la Caransebeș. În funcție de starea fizică a celor doi veterani de 96 de ani, aceștia sunt invitați să participe la Adunarea Omagială organizată de Asociația Națională a Veteranilor de Război, care va avea loc în 28 aprilie, de la ora 11.00, în sala de ședințe a Consiliului  Județean Caraș-Severin.

Comments

  1. Ppa says:

    E un pas important pentru democratie. Cu multi ani in urma acesti veterani ar fi fost intemnitati pentru ca ar fi luptat contra puterii sovietice. Razboiul este o mizerie in care unii mor si altii se imbogatesc.