Primarii s-au pus pe treabă. S-au asociat să stimuleze turismul!

Edilii-șefi ai mai multor localități din zona Aninei au decis să înființeze un organism, al cărui obiect principal de activitate să fie turismul.

Asociația Munțior Aninei s-a înființat, după ce primarii au constatat cu stupoare că în zonă rar au ocazia să vadă vizitatori, în contextul în care peisajul este unul ofertant. Despre servicii nici nu poate fi vorba în acest moment, dar în timp lucrurile s-ar putea reglementa dacă toate acestea sunt cuprinse într-o strategie care să dirijeze în mod organizat dezvoltarea turismului.

“A fost înființată și Asociația Munților Aninei, formată din trei localități, Anina, Ciudanovița și Eftimie Murgu, dar am dus tratative și cu primarii din Carașova, Bozovici și Oravița și urmează ca ei să își exprime opțiunea pentru a intra în organizație. Aceasta a fost înființată tocmai pentru a putea să accesăm fonduri, în vederea specializării oamenilor. Astfel, prin această asociație, în colaborare cu agențiile de turism, turistul va putea vizita toate aceste localități, în așa fel, încât, în fiecare dintre ele vizitatorii să găsească ceva nou”, a afirmat primarul orașului Anina, Gheorghe Românu.

Primul pas făcut în acest sens a fost primirea unei delegații din Germania, care a aplicat o strategie de dezvoltare a turismului într-una dintre fostele localități industriale din landul Bavaria. Astăzi, după 50 de ani, orașul Oberstdorf a devenit o adevărată zonă turistică, tranzitată de milioane de turiști.