Personalitățile din Caransebeș reînvie prin redenumirea străzilor!

Consilierii din Caransebeș au decis ca mai multe străzi din municipiul de pe Timiș și Sebeș să poarte denumirea unor personalități care au scris istorie în Patria Gugulanilor.

Printre acestea se numără Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu, al cărui nume va fi purtat prin schimbarea denumirii străzii Episcopiei. Strada Godeanu va purta numele pictorului Corneliu Baba, care a trăit anii tinereții la Caransebeș. De asemenea, vor fi înlocuite ca nume mai multe tronsoane din anumite străzi pentru a reprezenta străzile din punct de vedere geografic.

Acestea sunt: Godeanu, Zlagnei, Fundătura CFR, Fundătura Timișului și anumite tronsoane de pe Calea Severinului, Grădinilor, Ardealului, Muntele Mic și intersecția Pipirigul Mare – Aleea Aviatorilor. „Cetățenii de pe aceste străzi nu trebuie să-și facă probleme financiare pentru preschimbarea cărții de identitate”, a precizat șeful Serviciului pentru Evidența Informatizată a Persoanei.

„Sunt așteptați locuitorii de pe aceste străzi să-și schimbe cartea de identitate. Ei nu vor plăti nimic pentru noile documente și nici nu există un termen limită pentru preschimbare și nu vor exista amenzi pentru preschimbare”, a declarat colonelul Marius Frățilă.

Comments

  1. Ppa says:

    Sunteti cu 20 de ani in urma Istoriei…!