Veşminte noi şi aparatură modernă pentru dispensarul uman din Socol

Cei aproximativ 2.000 de locuitori ai comunei conduse de edilul Olghița Ghiță pot beneficia de consultații medicale chiar la ei acasă, fără să mai fie nevoiți să facă naveta în localitățile limitrofe pentru aceste servicii.

Șeful administrației publice locale din Socol a explicat că, de curând, a finalizat un proiect important și absolut benefic pentru oamenii din comuna pe care o conduce: dotarea dispensarului uman. Astfel, cu ajutorul celor 26.000 de lei, bani proveniți de la bugetul de stat, unitatea medicală rurală a beneficiat atât de aparatură medicală modernă: aparat EKG, ecograf, truse medicale etc. și de mobilier specific.

Mai mult decât atât, pentru ca încăperile în care medicul de familie își desfășoară activitatea să arate decent, primăria Socol a alocat, din bugetul local, alți 24.000 de lei.

expres banat 1000x100 (2)

„Noi, din bugetul local, am considerat necesar să sprijinim dispensarul uman cu o anumită sumă de bani, asta pentru a aduce îmbunătățiri încăperilor, acolo unde au loc consultațiile. Toate aceste lucruri sunt benefice pentru comunitate. Spre exemplu, o astfel de aparatură poate ajuta extrem de mult în situațiile de urgență.”, a punctat edilul-șef al comunei din Caraș-Severin pentru expressdebanat.ro.