Luminița Jivan și Ion Mocioalcă, împreună pentru Caraș-Severin! „Nu am resentimente!”

Tot mai prefigurata alianță PSD – Pro România începe să fie acceptatată și de deputatul de Caraș-Severin Luminița Jivan, care nu are nicio problemă în a sta la aceeași masă cu Ion Mocioalcă, omul care a desființat-o în aproape fiecare ieșire publică.

Dacă Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România, spune că dialogul ar prefera să-l poarte în cazul unei alianțe cu altcineva decât cu Luminița Jivan, cu Silviu Hurduzeu, spre exemplu, șefa PSD Caraș-Severin e dispusă să treacă peste toate atacurile și ironiile a căror țintă a fost. „Eu, ca tânăr politician, îmi doresc să fac o altfel de politică. Cărășenii nu o să câștige nimic din toată cearta asta. Cu ce sunt mai câștigați din faptul că, cineva, care de 20 de ani stă în Parlamentul României, nu se remarcă niciodată prin nicio investiție mare adusă județului, niciun proiect mare care să se lege de numele lui. E complicat ca după 20 de ani să vii în fața publicului doar cu atacuri și chestii mizerabile. Eu nu o să fac niciodată asta indiferent cât de mult ar încerca unii foști colegi sau actuali colegi, care nu vin niciodată să ia decizii cu conducerea partidului. Nu o să răspund niciodată la astfel de atacuri. Cred că oamenii așteaptă de la noi să fim niște lideri politici. Dacă doar prin asta te remarci, nu pot decât să îmi pară rău despre aceste persoane pentru că nu au nimic de spus”, a afirmat Luminița Jivan într-un interviu acordat în redacția Express de Banat.

Mocioalcă a acuzat actuala conducere PSD Caraș-Severin de minciună și impostură în politică și i-a nominalizat pe Silviu Hurduzeu sau Flavius Nedelcea ca posibili parteneri de dialog. Luminița Jivan este însă tranșantă. Dacă va fi o alianță, la masa dialogului se va afla ea. Pentru că nu are niciun motiv să-l ocolească pe liderul Pro România. „Eu pot să am dialog cu Ion Mocioalcă dacă eu consider că doar așa va putea județul să meargă mai departe. Eu nu sunt un om orgolios. Suntem două formațiuni politice. Pro România a fost formată cum a fost formată și ați văzut cât au rezistat împreună. Ce a mai rămas din Pro România?! Nu fac eu analiza politică, nici nu mă interesează, dar până la urmă pe mine m-au dus cărășenii acolo ca să fac lucruri bune pentru ei. Nu îi interesează restul. Noi trebuie să fim responsabili și această responsabilitate asta înseamnă. Nu sunt de acord cu toate injuriile și insultele pe care mi le-a adus și mie, și familiei. E josnic ceea ce se întâmplă, dar nu am resentimente. Dacă atât poate dânsul, asta e. Nu o să dansăm hora prieteniei, dar proiectele comune pentru cetățeni și pentru binele Carașului sunt dispusă să le discut. Eu îmi doresc din tot sufletul să pot face o altfel de politică. Eu sunt un om dintre oameni. Îmi place să merg foarte mult printre oameni”, a mai spus șefa PSD Caraș-Severin. 

Dacă la nivel central nu se va ajunge însă la o înțelegere între conducerile celor două formațiuni, pentru PSD Caraș-Severin n-ar fi nicio problemă, garantează Luminița Jivan, bazându-se pe faptul că social-democrații cărășeni sunt în topul filialelor PSD din țară, iar PNL nu s-a desprins categoric în județ, așa cum a făcut-o în alte zone ale țării. 

„Eu nu țin neaparat la această alianță pentru că PSD în Caraș-Severin supraviețuiește fără Pro România. Avem o echipă bună. Nu exclud o alianță dacă se hotărăște la nivel central, dar s-a dovedit faptul că oamenii noștri își fac foarte bine treaba. Primarii noștri sunt respectați. Nu suntem perfecți, dar cred că am făcut cel mai mult pentru cărășeni și nu spun lucrul ăsta ca să scoatem ochii cuiva. E normal să facem asta”, a adăugat Luminița Jivan.