„PNL seamănă foarte mult acum cu PSD! Schimbările sunt palide și nu conving pe nimeni!”

Trimiterea bugetului pe 2020 pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională și preocuparea permanentă de a pune pe umerii social-democraților problemele actuale sunt taxate de deputatul Pro România, Ion Mocioalcă.

Secretarul general al partidului condus de Victor Ponta spune că, în cele două luni de când sunt la guvernare, liberalii nu știu decât să se plângă. „Se plâng că nu au bani suficienți, că au găsit găuri în buget, că nu pot să guverneze din cauza faptului că în structuri sunt oameni din PSD. Păi, eu nu înțeleg, cine nu îi lasă să îi schimbe?! Schimbările sunt palide și nu conving pe nimeni, oamenii cu care vin sunt de calitate îndoielnică, ba mai mult, aș putea să spun că, acum, PNL seamănă foarte mult cu PSD. Au venit la guvernare și au vrut acest lucru, dar nu au un program de guvernare, nu au capacitate de a face față unor evenimente politice care necesită responsabilitate și s-a văzut asta și la buget”, a subliniat Mocioalcă.

Parlamentarul cărășean subliniază că este o premieră în România faptul că bugetul nu a trecut de votul Parlamentului și anticipează soluția Curții Constituționale. „Este o premieră să vii cu bugetul prin asumarea răspunderii. Aici, din punctul meu de vedere, clar sunt probleme de natură constituțională pentru că ei au acceptat amendamente la buget. Aceste amendamente nu poate să le accepte decât Parlamentul. Deci, ei au venit cu bugetul, ei s-au substituit  Parlamentului și au adoptat unele dintre amendamentele depuse. Este clar o problemă de constituționalitate, dar eu nu sunt constituționalist, așa că lăsam pe cei care sunt acolo la Curtea Constituțională să se exprime și după aceea, bineînțeles, vedem cum jucăm politic acest subiect”, a mai comentat Ion Mocioalcă.