„Mi-a apărut numele într-o discuție, era normal să fiu audiată la DNA! Nu este o postură rușinoasă!”

Atacată ironic de către fostul ei șef de partid, Ion Mocioalcă, pe tema audierii de către procurorii anticorupție în dosarul șpăgilor din vamă pentru PSD Arad, dosar în care și senatorul de Caraș-Severin e învinuit că ar fi pus o vorbă bună pentru Mirel Pascu, președinta PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a răspuns cu aceeași monedă. 

„Pot să îi înțeleg preocuparea secretarului general al Pro Romania pentru mine și pentru PSD, având în vedere că ei au rămas foarte puțini și trebuie să își pună semne de întrebare ce vor face și care este direcția în care o vor lua. Legat de trezitul meu de dimineață, noi, politicienii, mai ajungem în posturi de genul ăsta. Nu este o postură rușinoasă, este o anchetă, eu am fost citată în calitate de martor. Nu văd ceva rău că am răspuns invitației, dacă eu dețin anumite informații și pot să ajut în elucidarea problemelor și a anchetei, cu drag. De ce nu?! A fost o doamnă procuror care m-a surprins foarte frumos, mi-a explicat despre ce este vorba. Am răspuns întrebărilor, ancheta este în curs. Am citit și eu pe o publicație, am citit că era pronunțat numele meu într-o discuție și mi se pare normal să mă cheme să se clarifice situația. Nu a văzut nimeni un capăt de țara nici când domnul secretar general Mocioalcă a fost chemat și dânsul la DNA București. Până la urmă, oamenii politici trebuie să răspundă întrebărilor dacă sunt anumite suspiciuni. Îl văd un act cât se poate de normal și firesc”, a comentat Luminița Jivan ironiile lui Ion Mocioalcă. 

Șefa PSD Caraș-Severin a explicat că procurorii DNA acuză că s-ar fi exercitat o anumită influență pentru obținerea  unor posturi, pentru promovarea unui coleg. Am răspuns întrebărilor și a dat toate informațiile necesare. „Am fost chestionată în legătură cu angajarea lui Mirel Pascu, care era director comercial în Direcția de Drumuri din 2013, mi se pare. Exact așa cum le-am spus și domnilor procurori, nu a existat vreo discuție legată de promovarea domnului Pascu. În 2013 a ocupat funcția de director comercial, pentru o perioadă a fost transferat la București și apoi  a revenit la Direcția Regional de Drumuri”, a mai spus Luminița Jivan pentru expressdebanat.ro.

Șefa social-democraților cărășeni a mai spus că în filiala pe care o conduce nu intră bani negri, că niciun leu din șpăgile percepute șoferilor de tir în Vama Nădlac nu a ajuns în sediul de pe George Enescu. Totodată, le acordă încredere colegilor săi care au calitatea de inculpați, Ionuț Chisăliță și Mirel Pascu, fiind convinsă că-și vor demonstra nevinovăția. „Ionuț Chisăliță se bucură de sprijinul fiecărui coleg din filială, toată lumea și-a exprimat susținerea. Cât timp nu există ceva ce să ne pună foarte mari semne de întrebare, nu cred că ar trebui să facă un pas înapoi sau să-și dea demisia. Este un om care a dus foarte multă valoare PSD-ului”, a mai afirmat președintele PSD Caraș-Severin.