Ion Mocioalcă: „Inconsecventul Orban nu este pregătit să ofere nimic românilor!”

Premierul liberal Ludovic Orban e făcut praf de secretarul general Pro România după ce a anunțat că împarte funcții parlamentarilor altor partide care vin să consolideze o majoritate liberală în Parlament!

Dacă înainte de moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă și venirea liberalilor la putere ușa PNL le era închisă social-democraților și oamenilor lui Victor Ponta, acum, când majoritatea parlamentară e atât de fragilă, iar Ludovic Orban e prim-ministru, optica s-a schimbat radical. Orban a anunțat venirea mai multor parlamentari pro România în PNL, dar și faptul că Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin vor avea funcții de conducere în partid. Liberalii au aprobat, în ședința Biroului Executiv de luni, un protocol privind integrarea în PNL a foștilor parlamentari Pro România care au susținut Guvernul Orban.

„Vor fi cooptați în structurile de conducere la nivel național, județean și local. La nivel național vor fi cooptați în structura de conducere domnul rector Sorin Cîmpeanu și domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL, subliniind că e vorba despre parlamentarii Pro România care au refuzat „să rămână rătăciți pe la ușile PSD”.

Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România, nu face o dramă din aceste transferuri politice, în schimb, îl desființează pe premierul Orban: „Să vă dau câteva exemple de inconsecvență politică ale domnului Orban și ale guvernului său. Au spus clar că nu transferă parlamentari, iată că deja sunt vreo 3-4 pe care i-au transferat și acest fapt este generat de numărul mic de parlamentari pe care PNL îi are în momentul de față. Dar domnul Orban s-a dus la UDMR și a spus că în niciun caz nu vor accepta două tururi la alegerea primarilor. S-a dus la PMP și le-a spus că acesta este unul din obiectivele PNL, să aibă două tururi în alegerea primarilor. Ba mai mult, a plusat și s-au dus la USR și a spus că sunt gata să facă și anticipate. Sunt exemple clare de inconsecvență. Atunci, eu vă spun că Pro România și Victor Ponta au decis în mod absolut corect să nu voteze investirea Guvernului Orban. Eu, care am mai participat pe la aceste discuții cu PNL, am cerut premierului să ne pună pe masă un program, ce dorește să facă în acest an până la alegerile din toamnă. Răspunsul a fost: lasă că vedem noi, votați-ne! Noi nu am putut face acest lucru și iată că, se pare, nu am greșit și vom merge în continuare, cel puțin în următoarele luni, pe o critică acerbă, dar justificată, a prestației Guvernului Orban”.

Referitor la trecerea unor parlamentari din Pro România la  PNL, unii dintre ei urmând să primească funcții de conducere chiar, Mocioalcă spune că Orban nu este pregătit să ofere nimic de fapt în momentul de față, nici celor plecați de lângă Victor Ponta, dar nici românilor. „Eu personal nu credeam să se întâmple asta, dar foamea de parlamentari, lipsa ideilor cum să ajungă la anticipate îl fac pe premier să accepte compromisuri. E clar că numai cu astfel de măsuri se va mări numeric grupul de parlamentari ai PNL, dar oare se va mări consistența și în calitate?! PNL este un partid cu principii, se vede. Dacă până acum o lună era împotriva traseismului, mai ales venirii în rândul lor a unor parlamentari PSD și Pro România, acum vedem că face un titlu de glorie din asta, ba chiar are atâtea funcții disponibile, încât le împarte cu generozitate și acestora”, a comentat ironic parlamentarul de Caraș-Severin.