„Verzii” cheamă Direcția Națională Anticorupție la Moldova Nouă!

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Președintele Partidului Verde Moldova Nouă, Eugen Băleanu, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a spus că va face două plângeri penale la DNA.

Una dintre acestea vizează execuția bugetară a orașului Moldova Nouă pentru anul 2014, pe care aleșii locali de sub sigla partidului său nu au votat-o, iar cea de-a doua se referă la baza sportivă din oraș. „Până acum, Consiliul Local nu a făcut altceva decât să voteze ceea ce a propus Matei Lupu, rectificări din TVA, să aprobe 500 de lei pentru concurs de porumbei sau 2.000 de lei pentru balul bobocilor, în rest, am aflat din presă de investițiile pe care le face Primăria. Asta, pentru că niciun proiect de investiții n-a fost trecut prin Consiliul Local, toate s-au făcut cu încredințare directă (…) Firmele din Pojejena fac legea în bugetul orașului Moldova Nouă (…) Să încredințezi direct lucrări e una, dar să se evite dezbaterea în Consiliul Local e alta. Nouă, practic, ni s-a cerut să aprobăm ceea ce s-a făcut pe baza încredințărilor directe și nu voi vota niciodată un asemenea proiect de hotărâre, a precizat Eugen Băleanu, președintele Partidului Verde și consilier local la Moldova Nouă.

Cea de a doua sesizare care va fi depusă de Eugen Băleanu la Direcția Națională Anticorupție se referă la o bază sportivă din oraș, care a fost bugetată pe 2015 cu suma de 30.000 de lei. Potrivit consilierului local, alocarea bugetară ar fi ilegală, în contextul în care construcția nu a respectat proiectul inițial.

Ce spune primarul?

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

La polul opus, primarul Matei Lupu spune că cea mai gravă problemă este că bugetul n-a trecut de plen, iar urmările sunt dintre cele mai grave, în rest, sunt acuze politice care nu își au sensul pe spatele omului de rând, care așteaptă să își vadă salariul în cont.

„Nu înțeleg care este nemulțumirea domnului consilier. Sincer, nu înțeleg! Adică am atribuit lucrările în mod direct, în limita legii … Nu știu despre ce firme abonate la bani publici vorbește! Faleza a fost efectuată de o firmă din Alba Iulia, cu care a lucrat și Auto Alex, și omul de afaceri local Crivacucea. La Policlinică nu am organizat eu licitația pentru lucrări, am moștenit-o de la administrația trecută. Pentru restul lucrărilor mari de infrastructură, licitațiile sunt organizate de Consiliul Județean. În ceea ce privește problema stadionului, dacă există vreuna, aceasta nu e a mea! Ne dorim să reabilităm baza sportivă, dar dacă domnul Băleanu nu dorește acest lucru să îl spună public și o scoatem din buget! Până una alta, nu e firesc ceea ce se întâmplă cu proiectul de hotărâre privind bugetul pe 2015 pentru că sunt profesori, oameni cu handicap și însoțitori care din asta trăiesc. Cei care nu îi votează poate nu trăiesc din salariu, dar oamenii simpli din asta trăiesc, iar politic sunt penalizați în acest moment! Mai mult de atât, nu vreau să intru cu nimeni în conflict, dar atât timp cât există aviz pozitiv al comisiei de buget-finanțe și nu sunt alte propuneri pe buget sau amendamente din partea consilierilor locali, eu nu înțeleg ce vor!, a precizat primarul orașului Moldova Nouă, Matei Lupu.

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif

Comments

  1. Andrada says:

    Să vă fie rușine, “domnule” Matei Lupu! Mințiți în ultimul hal, iar acum fugiți de responsabilități ! Felicitări, domnule Eugen Baleanu, mulți suntem în asentimentul d-voastră , deoarece trăim în acest oraș și vedem toate mârșăviile ce se petrec în oraș, însă nu avem puterea d-voastră de exprimare, de aceea nu vă lăsați pentru ca cineva trebuie sa pună capăt odată acestor mari ilegalități și mârșăvii!