Vela şi Maxim au bătut palma: Campus occidental, în centrul Caransebeşului!

La mai bine de opt ani de la promovarea unei idei de a dezvolta un campus preuniversitar la Caransebeș, proiectul începe să se concretizeze.

Investiția a fost sistată din cauza sincopelor apărute în finanțare, lucru care a dus la intrarea în insolvență a firmei care a subînchiriat lucrările de construcție, reabilitare și modernizare, de la societatea care a câștigat licitația.

La solicitarea comunității locale s-a reluat proiectul cu finanțare atât de la Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cât și cu aportul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest și al Primăriei Municipiului Caransebeș.

maxim si vela

vela si maximAstfel, în termen de nouă luni, se va reabilita unitatea școlară având 58 de săli de clasă, 9 laboratoare, 2 săli de lectură, o bibliotecă, o cantină școlară, o sală de sport, 6 garsoniere pentru profesori, un cămin pentru elevi și un spațiu pentru amplasarea centralei termice. Aproape 1.500 de elevi vor beneficia de serviciile școlare ale acestui campus în care se vor investi 14 milioane de lei, alături de cele 4 milioane deja consumate în prima etapă a proiectului.

Potrivit primarului Marcel Vela, această investiție este pentru viitorul elevilor din zona Caransebeșului. ,,Termenul de finalizare a proiectului este o provocare și pentru noi, dar în special pentru constructor, având în vedere că până la sfârșitul anului elevii vor învăța într-un campus școlar modern. Trebuie să fim foarte meticuloși, foarte operativi și preocupați ca acest proiect să se deruleze în cele mai bune condiții”, a specificat primarul Marcel Vela.

Comments

  1. frunzacoapta says:

    Felicitari !La Caransebes doar de bine.Daca ar bate vantul de acolo poate ar lua gunoaiele de la Resita.

  2. Ppa says:

    Tineri de 18 ani care cum termina liceul cum intra in somaj. Aceasta este problema numarul 1 pe care Partidul trebuie sa o rezolve. Apoi vorbim si de baloane colorate.