Liniştea dinaintea furtunii

Metalul Reşiţa şi FC Caransebeş se întâlnesc astăzi, de la ora 11, în Valea Domanului, în cel mai aşteptat meci al sezonului de către fanii celor două reprezentante ale Caraş-Severinului în Liga a II-a de fotbal.

Tensiunea e mare în ambele tabere, chiar dacă nimeni nu recunoaşte asta. Atât gugulanii, cât şi rosso-nerii au pregătit în detaliu confruntarea de pe „Mircea Chivu” şi cuvintele rostite înaninte de meci au fost foarte puţine sau deloc. Caransebeşenii nu au făcut declaraţii toată săptămâna, preferând să evite inflamarea spiritelor, aşa cum s-a întâmplat în tur, la Caransebeş. Alin Artimon a avut însă grijă ca jucătorii veniţi în iarnă să înţeleagă perfect rivalitatea locală. La Reşiţa, pe lângă Daniel Opriţa, au avut grijă să-i monteze suplimentar pe jucători şi membrii Guardiei Rosso-Nera. Fanii i-au abordat pe fiecare în parte şi le-au cerut victoria. Toată lumea e pusă la punct cu rivalitatea dintre cele două oraşe, dintre administraţiile publice locale, iar ruptura frăţiei dintre suporterii gugulani şi rosso-neri este şi ea de notorietate.

Cu alte cuvinte, sunt toate premisele unui meci aprig disputat şi deschis oricărui rezultat. Metalul nu a impresionat în 2015, dar nu are rezultate deloc rele şi s-a apropiat la doar două puncte de lider. Caransebeşul s-a transformat spectaculos după prima parte a sezonului mai puţin reuşită. Echipa lui Artimon vine cu un moral bun la Reşiţa după ce a câştigat şapte puncte din nouă posibile în această primăvară, dar şi cu un joc în creştere de la o etapă la alta. Astăzi se anunţă şi vreme frumoasă. Nu mai staţi pe gânduri, poftiţi la fotbal!

Comments

  1. resita says: