Peste 35 la sută din organizațiile locale ale noului PNL sunt constituite în Caraș-Severin!

Marele Partid Național Liberal este în plină reorganizare în județ în această perioadă. Termenul limită, până la care vor trebui validate toate organizațiile locale, este 31 martie.

Copreședintele liberal al filialei cărășene, Valeria Schelean, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia, printre altele, a precizat faptul că organizarea noii formațiuni decurge normal în Caraș-Severin, fără ca orgoliul să se interpună interesului de partid. Până în momentul de față, în teritoriu n-au fost semnalate probleme deosebite.

Mai mult, organizațiile locale care s-au constituit deja sunt validate astăzi, în cadrul Comitetului Executiv Județean. ,,Vom avea o ședință de CJEX astăzi, când vom valida toate toate CLEX-urile constituite până la acest moment. Avem un termen statutar de constituire a organizațiilor locale, la 31 martie. Din ceea ce vorbisem săptămâna trecută cu colegii mei, în jur de peste 35 la sută din CLEX-uri au fost constituite și le vom valida astăzi. Vom vedea dacă sunt probleme și ce va mai apărea în timpul ședinței. Suntem în termen, deocamdată. Nu am avut probleme mari în teritoiu!”, a precizat copreședintele PNL Caraș-Severin, parlamentarul Valeria Schelean.

Liderul liberal este de părere că la organizațiile locale mici, mai ales, nu ar fi cazul ca lucrurile să se complice cu organizații bicefale, un singur președinte fiind suficient, mai ales în contextul în care munca începe de la zero.

 ,,Sunt de principiu ca în perioada aceasta în care ar trebui să avem o conducere unitară să nu mai mergem pe conducere bicefală la nivel local. E foarte greu să ai 2 președinți de organizație la organizațiile locale și acolo unde într-adevăr sunt probleme, la cele mici mai ales, unde au plecat foarte mulți, e nefiresc să te apuci să faci conducere bicefală, când practic constituim de la început organizațiile și pot avea o structură unică, un singur președinte, un singur BPN și să poată funcționa mult mai bine. Sunt județe unde, la Timiș de exemplu, cea mai mare parte a organizațiilor locale au conducere unică, nu mai au copreședinți la nivel local. Deci și noi ne dorim să mergem pe această idee unde se poate, mai puțin la nivel de județ, însă, unde de la nivel național s-a impus conducerea bicefală”, a adăugat Schelean.

Comments

  1. alexandru nemoianu says:

    Parerea mea este ca Valeria Schelean este in momentul de fata cel mai constient si responsabil om politic din Caras Severin.Dupa umila mea parere Valeria Scchelean ar trebui sa continue cale inceputa si sa dea atentie provocarilor.