Vali Rusu atacă starea deplorabilă a drumurilor

Subiectul drumurilor degradate a fost în prim-planul conferinței de presă ce a avut loc astăzi la sediul USL. Liderii Biroului Permanent Local al PNL au explicat că nu este vorba de atacuri în cadrul alianței, ci de faptul că unul dintre colegii lor trebuie să dea socoteală pentru drumurile degradate din oraș.

Potrivit celor doi vicepreședinți ai PNL, cea mai stringentă problemă a reșițenilor este, în momentul de față, cea a drumurilor. Asta mai cu seamă că arterele au fost recent reabilitate. „Dacă în urmă cu doi ani de zile arterele principale ale Reșiței, care legau drumuri naționale, cel spre Timișoara, Caransebeș sau cel spre Anina, au fost asfaltate și reparate de Ministerul Transporturilor, iată, astăzi au rămas în administrarea locală a Primăriei Reșița, iar ele arată cum le vedeți”, a declarat astăzi Valentin Rusu, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a adăugat că singura preocupare a administrației a fost să monteze panourile prin care să transfere responsabilitatea reabilitării Pasajului Triaj asupra Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, însă și la acest capitol Valentin Rusu a avut de adăugat câteva detalii.

„Din discuțiile pe care eu  le-am avut cu Drumurile Naționale, la distrugerea pasajului a participat și această administrație locală, Primăria în speță, începând să execute lucrări de reabilitare a acelui pod, băgând utilaje care au frezat asfaltul vechi, dar intrând și distrugând izolația. Iată, suntem după o iarnă, nu putem spune o iarnă grea, dar cu niște drumuri în municipiu dezastruoase”, a subliniat acesta.

Ce spun oficialii Primăriei
Reprezentanții administrației publice locale s-au declarat surprinși de declarațiile liderilor liberali, mai ales că edilul-șef al Reșiței spune că, periodic, îi informează pe cetățeni cu privire la lucrările pe care Primăria le are în plan.

„Amintesc faptul că drumurile sunt 3 ani în garanție. Este adevărat că în anumite zone este nevoie de intervenție. Au fost măsuri aplicate necorespunzător, iar în zona Minda sunt câteva gropi, dar noi am recunoscut lucrul acesta și l-am constatat. Drumurile sunt în garanție și am avut o primă dezbatere cu traficul greu, pentru că noi nu avem drumuri de centură”, a explicat edilul-șef.

Acesta spune că, pe lângă aspectele acestea, ar trebui ca și porțiunile importante din Reșița să aparțină celor care percep taxe și bani de la șoferi: Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi.  Chiar și așa, vremea ploioasă nu a permis intervenția utilajelor care să acopere gropile, potrivit oficialilor orașului.

„Ca să lucrezi, trebuie să te pregătești, să te pricepi, să îți dorești lucrul acesta și cred că toate aceste aspecte le avem în atenție. Cred că a fost tratată superficial problema, fără a veni cu argumente în acest sens. Nu știu ce interes există, dar e a doua oară în scurt timp când se creează evenimente, poate politice, care se transferă în plan administrativ și asta nu știu cât este de bine. Nu vreau să intru în polemică nici cu dânsul, nici cu alții. Este problema dânsului! Suntem dispuși dialogului și cu alte ocazii”, spune primarul orașului, Mihai Stepanescu.

Comments

 1. dani_stancu says:

  Ce obraznicie din partea deputatului care stim noi ce-a facut. Sa spuna el ceva despre Primarul-SOARE care e dincolo de orisice banuiala. Sintem suprinsi ca cetateni ca primaru ne tot informeaza si nu asfalteaza cum ar trebui. Vedem si noi ca e o groapa Resita, nu trebue sa ne explice el. „Ca să lucrezi, trebuie să te pregătești, să te pricepi, să îți dorești lucrul acesta și cred că toate aceste aspecte le avem în atenție…. Asta e stilul sau: vorbe si iar vorbe timp de 4 ani si asfaltari inainte de alegeri. Ca sa stim pe cine sa votam.

 2. Coana says:

  Vali Rusu e un rautacios si un nesuferit. Cum a dat coltul ierbii s-a trezit si si-a amintit de vechiul lui cosmar: independentul Stepanescu devenit dependent la ultimele alegeri. Drumurile sint in garantie, care-i problema, ca si masinile sint in garantie. Are lumea asigurare, ce-are gropile cu primaria, dom’le? Nu ti-a zis ca e gropi la Minda? Dar se poate? Sa faci tu conferintad e presa cu asa subiect cind ce ne doare e ghioceii? mai bine ai da niste impermeabile portocalii ramase din campanie sa le dea la drumari cind asflateaza pe ploaie. ca in iarna au facut guturai si le-a presris ceai de tei. din cel recoltat prin taierea copacilor din Lunca.

 3. nashpa says:

  Domnule primar, nu intra in polemci cu unul si cu altul. Lasa-i pe ei sa vorbeasca si ocupa-te de alea edilitare pentru care te-am votat. Lasa politica si analiza, ca nu te pricepi si fa orasu ca o floare. Ca la asta lucrezi pentru ca te pricepi, te pregatesti si iti doresti. Demonstreaza-le ca-s papagali prin fapte nu prin vorbe. Sau te pomenesti ca ai obosit si te pregatesti pentru o cariera de parlamentar?

 4. Firu says:

  Ce nu stie Vali Rusu? Primarul Stepanescu a citit mult la viata lui si s-a inspirat din GROAPA. Ce nu stiti? Si acolo in campanie electorala deputatul le spunea taranilor: “Uite aici va fi un pod peste garla” – “Dar noi nu avem garla” – “Nu conteaza facem garla”. Pai vezi Vali asa s-a gandit primarul vom asfalta Resita. Dar noi nu avem gropi? Nu conteaza facem gropi. Si in cazul in care nu le putem astupa le ascundem cu flori.

 5. Oana says:

  Primarul santajabil Mihai Stepanescu a semnat cu rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, un protocol privind identificarea direcţiilor strategice de dezvoltare durabilă economico-sociale ale municipiului. Pe surse am obtinut toate smenariile facute de primar si documentele care atesta capuseala de la Primarie. Penalul Mihai si ajutoarela sale au fugit in vest si nu mai pot fi trasi la raspundere. Este de neconceput sa furi ideile lui Chebutiu si sa faci studii cu niste studenti cand acesta a forat cu aceiasi categorie de personal in Parcul Industrial. Cat de credibile pot fi aceste studii ramane de vazut. Pot oare fi credibili niste studenti? Daca stiti unde se ascunde primarul nu ezitati sa-i anuntati pe cei in drept.