„Nepotismul este ridicat la rang de artă!”

Noul secretar executiv al partidului aflat la opoziție, Valeria Schelean, redeschide o dispută între PDL și alianța USL. De data aceasta, parlamentarul cărășean critică nepotismul ce se practică în guvernul României.

Propunerea lui Robert Cazanciuc la conducerea Ministerului Justiției a generat reacția opoziției, mereu atentă la fiecare mișcare USL-istă. Deputatul PDL din Oțelu Roșu critică faptul că a devenit obișnuință ca numirile importante să fie făcute în funcție de gradul de rudenie pe care îl are o persoană cu cei aflați la putere. În acest caz, Robert Cazanciuc este finul și verișorul prin alianță al premierului Victor Ponta.

Valeria Schelean condamnă această practică învechită și scoate în evidență faptul că un astfel de criteriu de alegere nu va ajuta ca țara să fie guvernată cât mai corect posibil, din contră, va demonstra faptul că pentru a ajunge pe o funcție importantă tot ce ai nevoie este o rudă sus-pusă.

Parlamentul este mai colorat ca niciodată, iar printre incompatibili, moguli, foști pușcăriași sau cercetați penal nu putea lipsi nici nepotismul care astăzi este ridicat de premierul Ponta la rang de artă. Este cazul lui Cazanciuc, care nu are în spate un CV impresionant, dar are un atu esențial:  gradul de rudenie”, precizează parlamentarul cărășean într-un comunicat de presă.

Deputatul merge mai departe de atât și consideră că politica pe care o realizează premierul este la momentul actual o afacere de familie. Alături de Daciana Sârbu, soția premierului, fiica PSD-istului Ilie Sârbu, de Robert Cazanciuc, verișorul Dacianei și finul familiei Ponta, și George Maior,  șeful SRI și nașul lui Victor Ponta, Valeria Schelean conclude că depolitizarea României se va discuta la masa de duminică a familiei Ponta.

Comments

  1. Oana says:

    Pe surse. CINE NE DA LECTII DESPRE NEPOTISME.
    Valeria Schelean (31 de ani) a intrat în Parlament la redistribuire. Este fiica omului de afaceri Nicuşor Schelean, membru PDL cu business-uri în energie şi telecomunicaţii şi cu o avere de ordinul milioanelor de euro (între altele, este şi acţionar al colosului RCD-RDS). Se evidentiaza intr-o relaţie cu Gruia Stoica, socotit stăpânul transportului feroviar de marfă din România, cel mai bogat român, cu o avere estimată la peste 400 de milioane de euro. Cu acesta are un copil, in varsta de 10 ani şi pentru care Gruia Stoica şi Valeria Schelean s-au judecat ani în şir pentru recunoaşterea paternităţii. De cand se plimba pe la Bucuresti cei doi s-au împăcat şi îşi fac vacanţele împreună. La alegeri Valeria Schelean a fost împinsă pe listele PDL-ului chiar de către partenerul de viaţă.
    Câştigurile din avocatura erau pe măsură, în orice caz mult mai mari decât salariul de parlamentar. Şi atunci de ce a mai intrat Valeria Schelean în Parlament? Dacă nu pentru bani, poate pentru influenţă, căci este şi asociată în firma Alset, care urmează să deruleze un mare proiect energetic în zona Caraş (INTERESANT DE CE STEPANESCU VREA EOLIENE LA KM 8).
    În ultima perioadă se lauda ca citeste mai mult politică, dar citeste orice fel de romane, de regulă de dragoste (POATE CA DUCE LIPSA. CE FACE PRIMARUL DE NU IA MASURI). Am citit multe cărţi din domeniul juridic, iar acum citesc o carte, „Animalul politic“, care chiar îmi place (SI DE PLACERE AJUNGE OMUL SA SE TRANSFORME IN ANIMAL…).