FOTO: Zgonea: ,,Vom păstra cele 1.600 de locuri de muncă de la UCMR!”

explo 1000x200

Președintele Camerei Deputaților a dat asigurări că UCMR este în atenția greilor de la București, dar a adus acuze dure la adresa foștilor colegi din USL, pe care îi acuză că au votat cot la cot cu PDL împotriva schimbării Codului Insolvenței.  

În urma întâlnirii cu oficialii Consiliului Județean, dar și cu primarii din Caraș-Severin, mai marii din PSD au susținut o conferință de presă la sediul de partid, în care au abordat și anumite aspecte ale vieții politice.

În altă ordine de idei, președintele Camerei Depuaților a încearcat să transmită un mesaj pozitiv pentru industria reșițeană. În același timp a criticat dur guvernările anterioare, dar și pe foștii colegi de Alianță.

CITEȘTE ȘI: UPDATE FOTO: Greii din PSD au ajuns la Reșița. Vezi aici primele declaraţii ale miniştrilor!

,,Industria nu a fost atât de importantă pentru Guvernul Boc-Băsescu și pentru fosta guvernare sub nicio formă. Dacă era, nu pierdeau 560.000 de locuri de muncă și nu era UCMR în această situație. Am trecut acest proiect de Lege, 503, care aprobă Ordonanța de Urgență pe care o știți foarte bine și pentru prima dată reușim să aducem către stat această companie și banii pe care îi fac în profit să îi reinvestească într-o zonă care să genereze locuri de muncă sau, dacă nu, să devină competitivă și să păstreze aceste locuri de muncă. Vă reamintesc că tipul acesta de companii, care sunt furnizori unici pentru sistemul energetic național, care este un sistem sub siguranță națională, această companie, dacă produce un loc de muncă aici, înseamnă patru, cinci locuri de muncă pe orizontală”, a declarat Valeriu Zgonea, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o.

,,Liberalii mint când spun că susțin UCMR!”
Social-democratul însă a vrut să scoată în evidență faptul că modul în care au votat parlamentarii PNL Codul Insolvenței ridică semne de întrebare vizavi de intenția pe care declară că o au, aceea de a salva UCMR.

,,Codul Insolvenței este astăzi la Camera Deputaților. Domnul Mocioalcă (n.r. președinte Comisiei de Apărare Națională din Camera Deputaților) a depus acest amendament pentru eliminarea Art. 95, Litera K și aș vrea să vă spun o chestie: că atunci când este vorba de a face rău României Alianța DA funcționează. PDL și PNL, la Senat, au votat împotriva Codului Insolvenței. (… ) 18 pedeliști și 48 de liberali au votat împotriva Codului Insolvenței! Deci, cine de la PNL spune că vrea să salveze UCMR minte cu nerușinare!, a ținut să sublinieze președintele Camerei Deputaților.

Totuși, acesta s-a declarat optimist vizavi de cea de a doua încercare de modificare a Codului Insolvenței, întrucât spune că PSD va reuși să aprobe schimbările din lege cu ajutorul celorlalte partide. Social-democrații susțin că pe lângă faptul că vor să schimbe Legea și să salveze Uzina Constructoare de Mașini, vor să și retehnologizeze societatea pentru a o transforma într-una performantă, care să poată face față competiției de pe piața europeană.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157643401208275″]

banner 970 x 250

Comments

  1. papac says:

    niste nesimtiti cei de la PSD,o sa va vina randul ,se strange latul la majoritatea celor din PSD,Mocioalca pregateste-te

  2. Cico Ciko says:

    Mocioalca si Zgonea , o adunatura de tractoristi nesimtiti . Pana cand bai dobitocilor infecti acest popor va suporta mizeria de doi bani de UCMR , care este doar un dinosaur mort si absolit , fara nici o valoare reala ca uzina constructoare . Produsele ei nu le mai vrea nimeni , cretinilor , care sunteti doar dupa voturi pentru a ramane voi in fuctii , dar pa spinarea poporului Roman . Mars bai , comunistilor mizerabili .