Valeria Schelean: „În fața violenței în familie, suntem toți egali!”

Cu prilejul Zilei Egalității de șanse dintre bărbați și femei, care va fi celebrată pe 8 mai, deputatul PNL Valeria Schelean va iniția o acțiune de conștientizare asupra pericolelor violenței în familie, sub apelul „În fața violenței în familie, suntem toți egali!”.

Valeria Schelean, însoțită de tineri ai PNL, va împărți pliante care popularizează ordinul de protecție, ca instrument de care victimele violenței în familie se pot folosi pentru a se pune la adăpost de agresori. Evenimentul va începe la orele 17.00 în Piața Victoriei și va continua pe traseul: Bd. Lascăr Catargiu – Piața Română – Bd. Gheorghe Magheru – Piața Universității – Centrul Vechi.

Deputatul PNL lansează un îndemn către toate femeile-parlamentar de a se alătura acestui demers, pentru că violența în familie nu are culoare politică și afectează, deopotrivă, toți românii. „Îmi doresc să fie alături de mine cât mai multe femei-parlamentar, pentru a arăta că suntem unite, indiferent de doctrină și culoare politică, împotriva acestui flagel care este, din păcate, extrem de răspândit în România. Cred că ordinul de protecție este o măsură bună, care permite victimelor violenței în familie să se pună la adăpost de cei care le fac rău și tocmai de aceea am propus o modificare legislativă care va avea ca efect soluționarea cererilor privind emiterea ordinului de protecție în cel mult 72 de ore de la depunerea cererii”, a declarat Valeria Schelean.