Frunzăverde face demersuri pentru integrarea Serbiei în UE și NATO!

După ce a întărit rândurile Popularilor Europeni cu PDL și, mai nou, cu Partidul Național Liberal, vicepreședintele PNL face acum aceleași demersuri pentru cel mai important partid din țara vecină. Liberalii susțin și aderarea statului sârb la NATO și UE. 

Recent, Sorin Frunzăverde s-a deplasat în Serbia, unde a făcut parte dintr-o delegație a PPE, care a efectuat o vizită de studii pentru a evalua stadiul în care se află Serbia în vederea aderării la UE. Vicepreședintele liberal a avut întâlniri cu mai mulți oficiali ai Guvernului sârb, dar și cu adjunctul misiunii Ambasadei SUA în Serbia.

„Ca o concluzie a acestei vizite, este evidentă dorința statului sârb, a reprezentanților săi, și mă refer aici în primul rând la prim-ministru, ca Serbia să adere la UE și la NATO. În acest moment, consider că politica pe care Guvernul Bucici o promovează este una agreată de UE și de NATO, Serbia realizând progrese semnificative în acest sens. Sigur, din punctul de vedere al Partidului Național Liberal, noi susținem demersul integraționist al Serbiei în cele 2 structuri: politică și politico-militară. Din toate discuțiile pe care le-am avut cu partenerii sârbi pe de o parte, dar și cu pozițiile pe care reprezentanții popularilor europeni le-au avut, reiese acest demers comun, această dorință comună de a integra cât mai repede Serbia în cele 2 structuri de putere, a declarat vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Administrativ.

Oficialii sârbi nu sunt dependenți de o dată anume pentru aderarea la Uniunea Europeană. „În întâlnirea pe care am avut-o cu negociatorul-șef, trebuie să remarc că mi-a plăcut un lucru pe care doamna ministru Mișchevici l-a precizat, și anume că nu au stabilit o dată anume pentru integrare. Își propun însă să negocieze foarte bine tratatul de aderare, ceea ce cred că este un gest politic de maturitate, pentru că pot să vă dau exemple prin care tratatul de aderare nu a fost strălucit negociat. Acesta nu poate fi revizuit sub nicio formă după ce a fost semnat”, a mai spus Frunzăverde.

 

banner 970 x 250

Comments

 1. eu says:

  pe acest frunza ar trebui sa l interseze soarta judetului si a orasului Resita , ….vorba aceea …tara arde si baba se pieptena…ne doare pe noi in cot de integrarea serbiei in nato…

 2. radivoj milenovici says:

  Au nevoie Srbii de ajutorul lui Frunza’nbalegar si de ppe ca si cum are nevoie dracu de biserica , hai sictir zapacitule . PS….dute prin clisura sa vazi ce trai au Srbi de acolo , ca sunt in Romania besmeticule , ai rarit oamenii pe acolo cu investitiile tale de au ramas locuitori doar din 3 in 3 case , jigodia dracului de pedofil .

 3. Ppa says:

  Serbia nu va intra in NATO.
  9 Aprilie 2015 pe nato web: “Unlike other Western Balkan partners, Serbia does not aspire to join the Alliance”…