Clanurile țigăneşti care s-au răfuit cu săbii şi sticle incendiare, trimise în judecată!

Cartierele Muncitoresc şi Dealul Crucii din Reşiţa au fost în ultimii doi ani martorele unor adevărate războaie civile, în care s-au folosit săbii, topoare, bâte, răngi, pistoale şi sticle incendiare. S-a lăsat de fiecare dată cu răniţi, dar şi cu oameni ai legii care au văzut moartea cu ochii atunci când au fost prinşi între cei care s-au răfuit. Doar uzul armelor din dotare i-a lăsat pe unii dintre ei în viaţă!

Oamenii din zonă au criticat la acea vreme reacţia Poliţiei, considerând-o mult prea moale comparativ cu gravitatea faptelor şi cu teroarea instaurată în cartier. Astăzi, lucrurile par să se fi potolit.

„Un prim pas pe care îl facem, în cazul oricărei sesizări de tulburare a ordinii şi linştii publice, este să readucem climatul de siguranţă în rândul cetăţenilor. Munca de poliţie implică răspundere, dar şi riscuri. Totuşi, niciun poliţist nu a fost ultragiat sau rănit. Este scopul nostru de a menţine ordinea publică şi a interveni atunci când se impune. De fiecare dată acţionăm cu fermitate şi luăm măsurile legale ce se impun. Bineînţeles că trebuie să ţinem cont de toate aspectele sesizate, trebuie să efectuăm cercetări amănunţite pentru a soluţiona cazul. Atunci când constatăm sau ne sunt sesizate fapte de natură penală, se întocmesc dosare de cercetare pe care le vom soluţiona sub coordonarea procurorilor”, a comentat comisarul-şef al IPJ Caraş-Severin, Viorel Avram, scenele în care poliţiştii au executat mai multe focuri de armă pentru a scăpa cu viaţă.

Dosarele penale întocmite după acele incidente de o violenţă extremă şi iminenta trimitere după gratii a unora dintre membrii clanurilor care se răfuiesc par să fi adus mai multă linişte în zonă. „În urma intervenţiei poliţiştilor la faţa locului au fost conduse 19 persoane la sediul poliţiei, dintre acestea 4 au fost reţinute pentru 24 de ore şi ulterior a fost luată măsura controlului judiciar. Toate cele 19 persoane au fost trimise în judecată, fiind cercetate în dosare penale. În cadrul dosarelor au fost efectuate 4 percheziţii, fiind ridicate mijloace de probe necesare în soluţionarea cazurilor. Ulterior am stabilit o zonă specială de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în care au acţionat poliţişti şi jandarmi pentru prevenirea altor evenimente negative. Urmare a tuturor măsurile întreprinse apreciem că starea conflictuală a fost aplanată”, a mai afirmat şeful poliţiei din Caraş-Severin.