Valea Cenchii va avea toate străzile asfaltate până la sfârșitul lui iulie

explo 1000x200

Cartierul caransebeșean Valea Cenchii este în atenția administrației publice locale. Și asta, pentru că de foarte mult timp oamenii își spun oful, dar, din lipsă de bani, prea puține obiective au fost realizate în această zonă a urbei de pe Timiș și Sebeș.

Angajații Serviciului de Reparații și Întreținere Străzi s-au apucat de reabilitarea infrastructurii în acest cartier, astfel că vor fi asfaltate mai multe străzi cu realizarea canalelor de scurgere pluvială și a rigolelor. Potrivit inginerului Ion Gheorghe Ștefan, cetățenii, pe bună dreptate, au sesizat administrația cu privire la necesitatea unor astfel de lucrări, așa că s-a început campania de asfaltări în Valea Cenchii.

„Am purtat discuții cu cetățenii care au sesizat mai multe greșeli tehnice de proiectare. Am fost cu echipa de lucru pe teren: proiectant, constructor, reprezentanții compartimentului Investiții din primărie și am rezolvat câteva din probleme. Se vor mai clarifica unele aspecte din proiectul de asfaltare a străzilor în acest cartier. De asemenea, aici avem în lucru un proiect de introducere a rețelei de apă și canalizare în cadrul etapei a III-a ISPA 2017-2020, cu finanțare europeană, care nu va afecta străzile, pentru că se va lăsa o bucată de 1 – 1,5 m de acostament (porțiune pietruită) pe lateral, unde vor fi realizate săpăturile”, ne-a declarat Ion Gheorghe Ștefan.

Investiția, cu bani de la bugetul local, vizează tot cartierul Valea Cenchii. Vor fi refăcute terasamentele și se vor turna câte două straturi de asfalt, pe străzile Valea Mare, Râul Alb, parțial Godeanu, Hidegului, Pogonișului, Stejarului și Frasinului. Practic, în tot cartierul Valea Cenchii. Lucrările sunt preconizate a se finaliza la sfârșitul lunii iulie.

banner 970 x 250