Romeo Dunca: „Mocioalcă mi-a cerut acțiuni în firmă ca să mi se aprobe investiția pe Muntele Mic! Prin firma lui Bejeriță!”

Omul de afaceri timișorean Romeo Dunca, invitat de bunul său prieten Ioan Popa la lansarea candidaturii acestuia pentru Primăria Reșița, a șters pe jos cu principalii oameni politici din Caraș-Severin, făcând dezvăluiri incendiare, care pe Ion Mocioalcă, spre exemplu, îl pot trimite la DNA! Singurul despre care a vorbit în termeni laudativi este Marcel Vela!

Dunca l-a făcut praf pe Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, și nu ar fi exclus ca ambii să le dea declarații în zilele următoare procurorilor anticorupție. Deoarece omul de afaceri a vorbit public despre fapte de corupție, despre avantaje pe care liderul social-democrat i le-ar fi cerut și impus pentru ca proiectul său montan să primească undă verde. „Pe Marcel Vela îl cunosc de foarte mulți ani. Nu m-a ajutat mai cu nimic. Nici nu aștept asta de la un om politic. Oamenii politici trebuie doar să nu-i încurce pe cei care au dorința și puterea să facă ceva. Dar am văzut la el că există intenție. Întotdeauna s-a scuzat că e doar un primar de oraș mic, dar m-a dus la domnul ministru Varujan Vozganian. Domnul ministru a zis: «Bă, băiete, îmi place de tine, dar nu pot decât să-ți cânt la pian». Pe cuvânt, nu e glumă! A spus că îi place de mine, dar că nu are nicio putere, deși era ministru de finanțe. Mi-a spus că sunt simpatic și să-l las să-mi cânte la pian. Mi-a cântat! Domnul Varujan este un tip deosebit care cântă bine la pian!”, a povestit Romeo Dunca.

Omul de afaceri care a dus tricolorul la cei doi Poli ai Pământului, care a urcat pe Himalaya și a terminat Raliul Dakar în șaua unei motociclete i-a luat apoi la rând pe politicienii din Caraș-Severin. „Marcel Vela m-a dus și la domnul președinte Frunzăverde, care nu m-a încurcat, m-a ajutat, ca și apa sfințită. M-a ajutat așa cum a considerat dânsul, nu m-a încurcat prea mult. M-am apucat de investit la Muntele Mic, Marcel Vela mi-a spus că dacă nu primesc autorizația și voi plăti o amendă, o va achita el. A plătit-o! Mi-a plătit amenda ca să-mi dea curaj să investesc la Muntele Mic. Și am investit!”, a rememorat Dunca, lovind foarte ușor în Frunzăverde.

Nu la fel au stat lucrurile cu Ion Mocioalcă. „Un alt reprezentant politic al acestui județ, de bază, puternic… domnul Mocioalcă. M-a chemat la dânsul să-i explic proiectul. Era în măsură să mă sprijine pentru că primarul de la Turnu Ruieni era primar PSD. Mi-a spus: «Romeo, hai să vedem ce putem face pentru tine ca să faci acest proiect pe munte. Da, eu te ajut, o să te ajute primarul de la Turnu Ruieni». Dar mi-a pus o condiție: să-i dau o parte din părțile sociale ale firmei care dezvoltă acest proiect, să i le dau lui. Nu direct, ca să nu se afle, ci o să-mi dea un om de încredere, unul Bejeriță, să mă asociez cu el! Să devin asociat cu Bejeriță și el mă ajută să semneze și primarul de la Turnu Ruieni, că o să primesc și fonduri… Să fie și el acolo acționar!”, a dezvăluit Romeo Dunca. Întreaga sală era deja stupefiată de curajul și dezinvoltura cu care povestea timișoreanul, însă dezvăluirile lui nu s-au oprit aici. „În acel moment m-am supărat și i-am spus că aici nu se împart bani, că dacă vrea îi dau tot, numai să facă ceva. I-am spus ceva, cred că de mamă,  și nu am devenit asociat cu Bejeriță. Și bine am făcut, pentru că acum aș fi dat explicații la DNA. Știți că domnul Bejeriță a fost găsit cu vreo 10 milioane de euro! Cash! Eu nu am văzut mai mult de 100.000 de euro niciodată și facturez lunar 4 milioane. Dar am și 800 de angajați la care le asigur salariile. De asta am venit, să nu cumva să ajungă Mocioalcă! Eu cunosc diferența dintre ei! Mi-e teamă să nu ajung la mâna celui care a vrut să câștige pentru el, nu pentru județ”, a  mai afirmat Romeo Dunca.

Proiectul montan despre care vorbește Dunca și pentru care Mocioalcă i-ar fi cerut șpagă sub forma unui pachet de acțiuni pe care să-l treacă pe numele omului lui de încredere, Ion Bejeriță, l-a băgat în pușcărie pe Antonie Bunei, primarul PSD al comunei Zăvoi. Pentru o șpagă de 50.000 de euro. Cu Mocioalcă, Dunca a refuzat să bată palmă. „Bineînțeles că acel contract nu a fost semnat cu mine, că oferta mea nu a mai ajuns să fie analizată de consilierii locali. Primarul semnase cu o seară înainte. N-am știut de ce. Dar mai e un om care a pus suflet în acest proiect. M-a sunat Ristache și mi-a spus că-i pare rău să mă anunțe, dar consilierii lui de la Turnu Ruieni i-au spus că primarul a fost sunat din Belgia de Mocioalcă și pus să semneze seara, ca nu cumva sub presiunea consilierilor să se asocieze cu mine, nu cu o firmă concurentă care între timp să dea faliment. Mi-e frică să nu cumva să ajungă altul decât Marcel Vela, care are și el fixurile lui, dar care dorește să se facă ceva. A avut puterea să mă facă să mai cheltui ca un prost încă un milion de euro, să montez o instalație care stă de trei ani pentru că nu s-a realizat racord electric. Asta, deși am semnat de trei ani contractul cu Consiliul Județean. Probabil că se va realiza dacă va veni Marcel Vela la Consiliul Județean!”, a încheiat Dunca declarațiile care aruncă în aer scena politică din Caraș-Severin în plină campanie electorală.

Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, omul propus de social-democrați pentru șefia Consiliului Județean, nu a putut fi contactat până la această oră pentru a prezenta un punct de vedere față de acuzațiile extrem de grave făcute la adresa sa de Romeo Dunca.