[VIDEO] Hoața de telefoane, prinsă de oamenii legii, după ce și-a expus faptele pe Facebook alături de soțul său

explo 1000x200

Polițiștii din Caransebeș au cercetat toate informațiile primite de mai mulți păgubiți din municipiu și i-au identificat pe autorii furturilor de telefoane mobile. Aceștia parcă s-au crezut în filme de comedie și, după ce au văzut postările pe Facebook cu imaginile video, care au surprins faptele unei hoațe de telefoane, s-au filmat cum se joacă cu miile de euro și au încărcat filmarea pe rețeaua de socializare. Astfel, oamenilor legii le-a fost ușurată munca de investigație.

Poliţiştii municipiului Caransebeș au identificat pe raza orașului Oțelu Roșu două persoane, o femeie de 22 de ani şi soțul acesteia, un bărbat de 31 de ani, din Glimboca, bănuiţi de comiterea mai multor furturi de telefoane mobile de pe raza municipiului Caransebeș. Din cercetări a reieşit că, în perioada martie – mai 2016, bănuiţii ar fi sustras 6 telefoane mobile din 5 locații din Caransebeș, pe care ulterior le-ar fi valorificat, cauzând un prejudiciu în valoare de 7.100 de lei.

Femeia de 22 de ani, însărcinată în luna a șasea, a recunoscut că a participat doar la comiterea a trei furturi, deși camerele de supraveghere au arătat faptul că aceasta a sustras și din celelalte două locații. De asemenea, polițiștii au stabilit că în 4 din cele 5 locații femeia a fost însoțită de soțul său. Poliţiştii au recuperat un singur telefon mobil, care a fost predat aparținătorului. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt și complicitate la furt, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor și recuperarea prejudiciului cauzat.

Dosarul se află sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

9 Mai

Bătaie de joc, distracție, cleptomanie… toate duc la infracțiune. Asta se întâmplă în Caransebeș de mai bine de o săptămână, sub ochii oamenilor legii!

Mai mulți proprietari de localuri și cabinete medicale au sesizat Poliția Municipiului Caransebeș asupra faptului că o tânără le-a sustras telefoanele mobile, în timpul zilei. Femeia intră în baruri sau cabinete stomatologice, se învârte sub pretextul că așteaptă să afle o informație de la cei care se află în locația respectivă, pune mâna pe telefoanele mobile într-un moment de neatenție și dispare fără urmă. Toate scenele au fost surprinse pe camerele de supraveghere ale păgubiților, însă oamenii legii încă nu au identificat-o și prins-o. Motiv pentru hoață să-și bată efectiv joc de ei și de păgubiți prin postări pe rețelele de socializare.

„Prima dată a sustras telefonul de la un salon de tatuaje, după care s-a programat la un cabinet stomatologic, apoi s-a poziționat în autogară, apoi s-a făcut că este interesată de haine într-un magazin central… și uite așa râde de noi pe Facebook, unde-și face filmări cu telefonul mobil cum aruncă bărbatul său cu bani în ea. Este rușine pentru oamenii legii! Le-am dat toate filmările, le-am văzut mașina, un Peugeot 206 înmatriculat în Franța, am investigat eu, pentru că mi s-a părut că o recunosc. Sunt convins că am transportat-o cu microbuzul, stă în Glimboca cu familia! Au venit din Italia pe unde am auzit că se ocupau tot cu astfel de îndeletniciri”, ne-a declarat patronul firmei de transporturi, unul dintre păgubiți.

Oamenii disperați și revoltați, nu neapărat pentru pagubele produse, ci pentru că hoața râde de ei și de polițiști, au postat pe Facebook toate înregistrările video cu hoața de telefoane, în speranța că cineva o va recunoaște și va simplifica munca polițiștilor. În cauză se continuă cercetările pentru depistarea femeii care a pus parcă pe jar un întreg oraș.

 

SURSA FOTO/VIDEO: Facebook.com

banner 970 x 250