Caransebeșul are școli care garantează locuri de muncă!

Sub sloganul „Școala noastră vă oferă o calificare pentru un loc de muncă în România sau Uniunea Europeană” a fost prezentată astăzi, la Caransebeș, oferta educațională pentru elevii de clasa a VIII-a. La acțiunea găzduită de Liceul Tehnologic Dacia din municipiu au participat, cu câte un stand de prezentare, toate cele șase licee din localitate.

De exemplu, la Liceul Dacia conducerea a prezentat o ofertă deosebit de atractivă, fiind poate singura școală de pe băncile căreia viitorii absolvenți ar putea să-și găsească un job în domeniul silviculturii și prelucrării lemnului. Potrivit directorului Florin Bogdea, elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor putea să se înscrie în una dintre cele patru clase de-a IX-a pe care le va înființa conducerea liceului la profilurile Silvicultură, Protecția Mediului, Mecanică și Prelucrarea lemnului.

„Oferim spre studiu domenii interesante pentru viitorii elevi. Sunt calificări profesionale care se caută pe piața muncii. Mai mult, ca o calificare în plus, avem școală postliceală în domeniul fabricării produselor din lemn, o clasă, și Silvicultură, două clase. Absolvenții vor primi diplome de tehnicieni calificați în aceste specializări și, cu siguranță, își vor găsi de lucru în această zonă. Baza materială este foarte bună. Punem la dispoziția elevilor ateliere de mecanică agricolă, laboratoare de informatică, o sală de sport nouă, o bibliotecă reabilitată și săli de clasă dotate la standarde europene”, ne-a declarat directorul Florin Bogdea, care a specificat că în Liceul Dacia învață la ora actuală 1.100 elevi, atât la cursurile de zi, cât și la seral.