Val de critici după ce fântâna cu pești din centrul Timișoarei a fost reabilitată: „Aspect de vas de ceramică vândut în târg de comună”

fantana1

Un val de critici a apărut după ce fântâna cu pești din centrul Timișoarei a fost reabilitată, în urma unui șantier care a durat aproape trei ani. „Fântâna arată mai rău în realitate decât în poze”, a susținut fostul primar Robu, sau „aspect de vas de ceramică vândut în târg de comună”, a precizat consilierul local Dan Diaconu.

Fântâna cu pești din Piața Victoriei, un simbol al Timișoarei, poate fi din nou admirată în centrul orașului. Gardul din jurul fântânii a fost dat jos la sfârșitul săptămânii trecute, după ce lucrările de reabilitare au fost finalizate în urma unui șantier care a durat aproape trei ani.

În scurt timp, a început să apară un val de critici referitoare la aspectul fântânii cu pești. Fostul primar Nicolae Robu a susținut că arată mai rău în realitate decât în poze.

Fântâna arată mai rău în realitate decât în poze! Culoarea este groaznică, total inadecvată. Inelele 1, 2 și 3 par a reprezenta simple betoane vopsite neglijent cu o vopsea ordinară, nicidecum componente ale unei creații artistice, ale unui monument1 Cer refacerea finisajelor, inclusiv a coloristicii, astfel încât fântâna să arate fix ca înaintea reabilitării, așa cum cerea fără echivoc caietul de sarcini aprobat de administrația Robu! Cu mine ca primar, lucrările s-ar fi reluat în noiembrie 2020 și s-ar fi finalizat în aprilie 2021, cu respectarea cu strictețe a aspectului inițial! Nimeni n-are voie să atenteze la acesta, să fie clar! Administrația fritzistă a avut nevoie de doi ani și aproape o lună pentru o lucrare fezabilă în jumătate de an! Bineînțeles, încercând să-și acopere incompetența acuzând “moștenirea”, a afirmat Nicolae Robu.

fantana3

De asemenea, Dan Diaconu, consilier local PNL, a susținut că fântâna cu pești are aspect de vas de ceramică.

Aspectul de vas de ceramică vândut în târg de comună, sau somon-fume cum a mai fost numit, al reabilitării este meritul exclusiv al celor ce au “deblocat” proiectul în acești doi ani”, a precizat liberalul. Fostul viceprimar al Timișoarei a mai explicat faptul că potrivit documentației elaborate în anul 2019, lucrările de la fântâna cu pești au avut drept scop „reabilitarea construcției din punct de vedere structural, al finisajelor, instalațiilor electrice, hidraulice și a racordurilor, cu păstrarea arhitecturii și dimensiunilor geometrice. (…) Cine a supravegheat execuția, verificat, ales culori de acest gen, în diverse instituții, cred că e simplu de intuit. Sunt doi ani de când avem o nouă administrație”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Aspectul fântânii cu pești a fost comentat și de către liberalul Sorin Predescu, șeful Direcției Județene de Cultură Timiș.

A existat o fântână cu pești la care mergeam cu tata să beau apă din gura peștelui, o fântână mai mică, mai degrabă înaltă, între două linii de tramvai. A apărut apoi în 89 o fântâna de beton, concentrică, nu mai puteai atinge peștii, nu mai puteai să bei apă, marginile ei au fost bancă de întâlnire când oamenii se mai întâlneau, fete cu bocanci, băieți cu cămăși în carouri, Nirvana și Depeche. Au apărut apoi terasele, Piața Unirii, fântâna a pierdut din atracție, într-un târziu i-au pus beculețe colorate, să se potrivească cu târgul de Crăciun, nu era destul, așa că au făcut un contract dubios, cu constructori nepotriviți, conflicte cu noua administrație, experți în piatră care semnează orice, e roz somon fumé, un eșec, poate în timp se mai stinge culoarea, poate va fi și mai roz. Îmi pare rău că nu mai am cum să beau apă din gura peștilor, mi-ar fi plăcut să repet experiența, până la urmă e multă nostalgie, sunt supărat că mi-au deranjat amintirile”, a precizat Sorin Predescu.

fantana5

Pe de altă parte, unii timișoreni au ținut să facă haz de necaz, astfel că au început să facă glume pe seama aspectului fântânii cu pești. Așadar, pe rețelele de socializare a apărut și o imagine în care fântâna cu pești este înconjurată de o piscină gonflabilă pentru copii.

Valoarea lucrărilor de reabilitare a fântânii cu pești se ridică la peste 600.000 lei, banii fiind alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara.

Fântâna cu pești din Piața Victoriei din Timișoara a fost construită în anul 1957.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/