Drumul Reșiței, pavat cu 56 de milioane de euro!

resita drona

Aceasta este suma de care dispune municipalitatea, prin Programul Regional Vest 2021-2027. Banii vor fi investiți în proiecte de mobilitate urbană, revitalizare și regenerare urbană,  educație și eficiență energetică – blocuri și clădiri publice.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest, care a fost întrunit la Timișoara în noiembrie, a aprobat alocarea bugetară pentru județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Aceste fonduri sunt alocate prin Programul Regional Vest 2021-2027. Cu acest prilej, primarul Reșiței, Ioan Popa, a fost ales în Comitetul de Monitorizare al programului!

Suma totală disponibilă de care vor beneficia orașele și municipiile județelor din zona de Vest a țării este de aproape 500.000.000 de euro! Aceasta va fi împărțită în felul următor: 260.000.000 de euro vor primi municipiile reședință de județ din Regiunea Vest, 111.000.000 de euro vor fi alocați celorlalte municipii din regiune, iar 124.000.000 de euro vor fi disponibili pentru orașe.

Ce sumă o să fie alocată municipiul Reșița?

Primăria Reșița o să aibă disponibilă suma de 56.000.000 de euro, pe care administrația condusă de Ioan Popa dorește să o investească în proiecte de eficiență energetică pentru blocuri și clădiri publice, de mobilitate urbană, de revitalizare și regenerare urbană și în proiecte de educație.

Totodată, CDR Vest a aprobat și înființarea unui hub de inovare în Regiunea de Vest. Acesta va oferi competențe și opinii abilitate în zona de digitalizare oricărei autorități publice sau companii care dorește să realizeze un proiect de digitalizare.