Peste zece firme vor un contract de demolare de 2,3 milioane de lei

anl giroc 1

Peste 10 firme s-au înscris în cursa pentru obținerea contractului pentru demolarea clădirilor de pe terenul fostei unități militare de la Giroc. Consilliul Județean Timiș este dispus să plătească 2,3 milioane de lei.

La licitație s-au înscris 12 firme. Acestea sunt din județele Cluj, Satu Mare, Timiș, Hunedoara, Bacău, Giurgiu, Arad, Gorj sau Sibiu. Ofertele lor sunt acum evaluate de CJ Timiș.

Vor fi demolate unele clădiri din incinta fostei unități militare din Giroc pentru a finaliza proiectul de construire a blocurilor ANL. Demolările nu vor afecta spațiul verde și ar trebui să provoace minimum de confort locuitorilor din zonă.

„Pe parcursul lucrărilor de construcții nu se vor tăia arbori și nu vor fi afectate spațiile verzi, nu se va degrada mediul natural sau amenajat, prin depozitări necontrolate de deșeuri de orice fel. (…) Lucrările vor fi executate fără a produce disconfort locuitorilor din zonă prin limitarea generării de noxe, praf, zgomot și vibrații”, se arată în caietul de sarcini.

Demolarea clădirilor este necesară pentru amenajarea utilităților blocurilor ANL. Terenul este însă unul generos și CJ Timiș intenționează să construiască o școală. Ar urma să fie mutată aici o parte a activității Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”.

În iulie, CJT a emis ordinul de începe a lucrărilor pentru introducerea utilităților la viitoarele locuințe. Agenția Națională pentru Locuințea primit un teren de 26.875 metri pătrați pentru realizarea de locuințe destinate închirierii. Pe acest teren se construiesc 132 de apartamente și 22 de case. Startul lucrărilor de construcție a blocurilor s-a dat anul trecut, în luna iunie.