Aproape 300 de utilaje, pregătite să intervină pe drumurile din vestul țării dacă încep ninsorile

Aproape 300 de utilaje ale DRDP Timișoara sunt pregătite să intervină pe drumurile și autostrăzile din vestul țării dacă încep ninsorile. Și stocurile de material antiderapant ar fi suficiente.

Angajații de la Direcția de Drumuri vor interveni atât pentru înlăturarea zăpezii care se va depune de șosele, dar și pentru combaterea poleiului, mai ales că mai urmează și ploi și nopți cu temperaturi scăzute.

„Reprezentanții DRDP Timișoara au verificat, săptămâna trecută, bazele de deszăpezire arondate Secțiilor de Drumuri Naționale din zona de vest și pentru autostrada A1. S-au verificat utilajele, precum și stocurile de material antiderapant. Astăzi, 21 noiembrie, în baze există aproape 22.000 de tone de sare și circa 167 de tone de clorură de calciu. Peste 270 de utilaje angrenate în activitatea de deszăpezire sunt mobilizate în bazele din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara”, a transmis DRDP Timișoara.

Drumurile care pun cele mai multe probleme echipajelor de deszăpezire sunt în zonele muntoase din Caraș-Severin. Chiar dacă, momentan, meteorologii nu anunță ninsori abundente în Munții Banatului, vremea se va răci și la altitudini mari este posibil să cadă fulgi de nea.

Așadar, șoferii trebuie să fie pregătiți și să aibă cauciucuri de iarnă, iar cei care urcă la munte, în stațiuni, trebuie să aibă la ei și lanțuri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/