Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, dezagreată și de părinții din Caraș-Severin

caucasian boy getting vaccine by female doctor at hospital
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Puțin peste 1.600 de părinți din Caraș-Severin au răspuns până acum chestionarului întocmit de Ministerul Sănătății și distribuit de Ministerul Educației prin care sunt întrebați dacă acceptă sau nu vaccinarea copilului lor împotriva COVID-19 la școală. Doar 20% dintre respondenți și-au dat consimțământul.

La nivelul județului Caraș-Severin învață circa 38.000 de elevi și preșcolari. Deși în prezent pot fi vaccinați anticoronavirus doar copiii cu vârste de cel puțin 12 ani, se discută tot mai mult despre scăderea acestei limite până la vârsta de 5 ani.

În acest context, Ministerul Sănătății, prin Ministerul Educației, a dorit să afle câți părinți și-ar da acordul pentru imunizarea copilului lor. La nivel național, situația de miercuri, 7 octombrie, arăta că 77,5% dintre părinți au răspuns cu NU la întrebarea dacă sunt de acord cu vaccinarea în școală a copiilor lor. Asta după centralizarea a 290.000 de chestionare, formularul fiind distribuit în unitățile de învățământ, prin inspectoratele școlare, începând cu data de 24 septembrie.

În Caraș-Severin, lucrurile sunt într-o continuă schimbare. Până vineri, chestionarul fusese completat de doar 1.634 de părinți. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, 322 dintre ei au fost de acord să-și imunizeze copiii la școală, procentajul de răspuns pozitiv fiind de 19,7%.

CITEȘTE ȘI: 77,5% din părinți refuză vaccinarea în școală – au fost centralizate 290.000 de chestionare