77,5% din părinți refuză vaccinarea în școală – au fost centralizate 290.000 de chestionare

vaccinare

Recent au fost distribuite către părinți chestionare și după centralizarea a 290.000 de formulare cu acest subiect, s-a stabilit că 77,5% dintre părinți au răspuns cu NU la întrebarea dacă sunt de acord cu vaccinarea în școală a copiilor lor.

Procentul a fost comunicat de ministrul Sorin Cîmpeanu, iar situația nu este deloc optimistă: doar 7,5% dintre părinți au spus că acceptă vaccinarea în școală, în timp ce 15% s-au declarat indeciși.

Sunt 22.000 de răspunsuri DA, 44.000 de părinți sunt indeciși, iar 224.000 de răspunsuri sunt negative cu privire la intenția de vaccinare Pentru cei 22.000, datele vor fi transmise către CNCAV pentru a se putea organiza echipe mobile de vaccinare, a precizat ministrul Educației.

Dar intervine un factor pe care cei îndrituiți să rezolve această problemă mai degrabă au alambicat-o! Formularul este mult prea stufos, cu întrebări ambigue. Am avut chestionarul în față și am remarcat întrebarea dacă vrei vaccinarea copilului ÎN ȘCOALĂ, în așa fel încât ei să știe UNDE să organizeze centre de vaccinare. Sunt o grămadă de părinți care își vaccinează copiii la centrele de vaccinare, îi duc personal, nu vor să fie vaccinați în școală.

De pildă, o mămică și-a justificat refuzul prin faptul că fetița ei, care se încadrează în categoria 5-12 ani, „e încă mică, îi e frică, se simte mai în siguranță lângă mine, a avut experiențe traumatizante în spitale și prefer să o duc eu. Dacă avea peste 12 ani, alta era situația”. Deci clar răspunsul NU își are justificare, rezultatul fiind eronat.

Un cadru didactic mărturisește că „predau elevilor cea mai mare lecție despre vaccinare realizată de Ministerul Educației în parteneriat cu UNICEF. Majoritatea elevilor pleacă din clasă cu același refuz al vaccinării și cu aceleași idei preconcepute cu care vin de-acasă”. Din păcate…

Ultimele statistici arată că aproape 13.000 de elevi sunt infectați, 12.978 elevi și preșcolari mai exact, un plus de 4.500 în raport cu cei infectați acum o săptămână. Peste 17.000 de tineri s-au vaccinat în ultima săptămână, aproape 2.500 pe zi.

Cred că nu e durere mai mare pentru un părinte decât aceea de a-și vedea copilul bolnav! Avem o soluție care ne stă la îndemână: vaccinarea!