O nouă zonă roșie la Spitalul Județean din Timișoara! Alte zeci de paturi, alocate pentru pacienții COVID-19

zona rosie judetean
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Conducerea Spitalului Județean din Timișoara a anunțat că a fost deschisă o nouă zonă roșie cu locuri pentru pacienții COVID-19, atât pentru non-critici, cât și pentru pacienții care au nevoie de terapie intensivă.

Este vorba despre 57 de paturi conectate la oxigen de mare debit și nouă paturi ATI, cu posibilitate de extindere la peste 100 de paturi cu oxigen și 11 sau 13 paturi ATI, dacă va fi nevoie.

paturi,COVID-19

„Având în vedere gravitatea valului patru, am deschis în cadrul Spitalului Județean Timișoara o nouă zonă roșie cu locuri adiționale pentru pacienții Covid, atât pentru non-critici (cazuri severe) cât și pentru critici-ATI. Toate aceste paturi sunt în clădirea de Ortopedie, cu circuite separate și bine gândite de personalul nostru cu ajutorul DSP. Mulțumesc Profesorului Pătrașcu și colectivelor Ortopedie-Traumatologie I și II pentru disponibilitate, mobilizare și ajutor să putem face astfel încât să nu existe o afectare a serviciilor oferite pacienților! E la fel de important precum creșterea numărului alocat pacienților Covid-pozitivi. Mulțumesc de asemenea Profesorului Săndesc și colectivului ATI pentru mobilizarea și dăruirea exemplară de care dau dovadă zi de zi, precum și pentru munca imensă pe care o depun. Nu în ultimul rând, mulțumesc personalului de organizare a zonei roșii pentru efortul supraomenesc depus astfel încât să putem începe rapid dar eficient. Facem tot ce este posibil omenește să facem față acestui calvar, suntem mereu aici să ajutăm, dar o facem fără să neglijăm celelalte patologii și nici bolnavii cronici”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Și anul trecut a fost organizată o zonă roșie în secția de Ortopedie a Spitalului Județean din Timișoara, iar ulterior pacienții diagnosticați cu Covid-19 au fost mutați la Casa Austria.

paturi,COVID-19

paturi,COVID-19