Romeo Dunca – varianta septembrie vs. octombrie: când începe asfaltarea pe Secășeni-Grădinari?

secaseni gradinari 8 octombrie

La mijloc de septembrie, Romeo Dunca părea un optimist incurabil. Estima atunci că în prima săptămână din octombrie asfaltarea pe DJ 581 Secășeni-Grădinari va fi gata. Deși Brumărel e deja aici de mai bine de o săptămână, nici urmă de asfalt pe drumul care scoate peri albi șoferilor. Așa cum s-a mai întâmplat, Romeo Dunca nu mai recunoaște ce a spus în urmă cu trei săptămâni…

„Eu cred că până la finalul lunii septembrie se începe asfaltarea. În momentul în care se începe asfaltarea, ea curge. 8 kilometri ar trebui să se termine în 10-15 zile. Justificarea pe care mi-a adus-o reprezentantul firmei respective a fost că, în momentul în care se mobilizează acolo utilaje aferente procesului de asfaltare, lucrurile trebuie să înceapă și să se termine. Faptul că încă nu s-a rezolvat cu acei stâlpi, pe care Electrica nu i-a luat din drum, îi pune în imposibilitatea de a începe pentru că nu știu exact când vor termina. Indiferent ce se va întâmpla, eu zic că joia cealaltă (n.r. în 23 septembrie) ar trebui să înceapă lucrările de asfaltare care se vor termina în două săptămâni.”, spunea Romeo Dunca în 13 septembrie, în plină conferință de presă, pe care o puteți urmări accesând linkul https://www.facebook.com/1429953373970543/videos/555550275770624, subiectul fiind abordat la minutul 24.00.

CITEȘTE ȘI: Romeo Dunca, un optimist! Pe drumul Secășeni-Grădinari începe asfaltarea la finalul lunii septembrie!

Vineri, 8 octombrie, adică la o zi distanță de ceea ce trebuia să fie data de finalizare a asfaltării conform declarației de mai sus, același Romeo Dunca ne spune: „În 1 decembrie va fi asfaltat, va fi gata. S-ar putea să fie gata și mai repede, și la începutul lunii noiembrie.”. Întrebat cum rămâne cu declarația sa din septembrie, președintele CJ o modifică un pic. „Am spus că în 25 septembrie o să-și ducă firma utilajele acolo, utilajele sunt în parte acolo duse. Așteptau să termine lucrarea de stâlpi.” Păi stâlpii sunt montați, domnule președinte… „Sunt montați. Ați văzut? Înseamnă că nu am bătut câmpii, v-am spus că așteaptă după lucrarea de stâlpi. Înseamnă că începe asfaltarea, utilajele sunt acolo, au făcut niște lucrări pregătitoare, adică au trecut cu grederul și au îndreptat un pic gropile și acum urmează asfaltul.”

Aveți vreo dată când se vor turna primii „pași” de asfalt? „V-am spus: constructorul n-a început asfaltarea datorită faptului că nu s-au mișcat cu stâlpii. Acum s-au mișcat cu stâlpii.” Stâlpii sunt de aproape două săptămâni montați. Nu se putea începe a doua zi după montare? „Nu sunt de aproape două săptămâni.” Am trecut luni (în 27 septembrie) pe acolo și erau montați. „Lunea trecută erau montați. Na… Asta este. Deci o să se termine lucrarea în timp. Mult mai repede decât era prevăzut conform contractului.” Deci avem speranțe luna asta să înceapă asfaltarea, în octombrie? „Avem speranța luna asta să fie gata asfaltarea.”, este cea mai nouă variantă a președintelui Consiliului Județean.

stalpi noi ticvani (1)

Noii stâlpi de curent erau deja ridicați la data de 27 septembrie 2021

*Poza principală a articolului este surprinsă vineri, 8 octombrie 2021.