După mai bine de un deceniu, grădinița de la Poliție așteaptă primele grupe de preșcolari!

gradinita moroasa resita (2)

Lucrările la grădinița-creșă de lângă Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin se apropie de final, iar reprezentanții Primăriei Reșița dau asigurări că noua unitate de învățământ își va deschide porțile în curând.

Demarate în anul 2007, lucrările de la grădinița din Lunca Pomostului intră, în sfârșit, în linie dreaptă. Potrivit viceprimarului Reșiței, Mădălina Chiosa, este doar o chestiune de timp până când preșcolarii de la „Semenic” se vor muta în casă nouă. „Interioarele grădiniței de lângă Poliție sunt gata, se mai lucrează doar la amenajarea curții și la finalizarea documentației pentru a putea avea loc recepția finală. Noi sperăm ca acest lucru să se întâmple într-o lună, maximum două. În momentul în care va avea loc recepția finală, vom putea muta aici copilașii de la Grădinița PP «Semenic» și de la una dintre structurile acesteia, este vorba despre grădinița de pe strada Pictor Andreescu. În total, vor funcționa, în noua structură, nouă grupe de grădiniță și trei de creșă.”, a declarat, pentru Express de Banat, viceprimarul Mădălina Chiosa.

gradinita moroasa resita (1)

De altfel, viceprimarul Reșiței a mai precizat că momentan nu s-au găsit fonduri pentru dotarea grădiniței de lângă Poliție cu mobilier nou, însă se are în vedere accesarea banilor europeni în acest sens pentru toate unitățile de învățământ din oraș. „Momentan, grădinițele care vor fi relocate în cea nouă vor funcționa cu mobilierul lor. Vom vedea ce ne permite viitoarea axă de finanțare, pentru că am vrea să accesăm fonduri europene pentru dotarea tuturor școlilor și grădinițelor care nu au beneficiat și de dotări în proiecte, deoarece unele dintre proiecte au fost cu dotări, altele nu.”, a mai precizat Mădălina Chiosa.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 15 milioane de lei, iar ele s-au derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

gradinita moroasa resita (3)