De la 250.000 de lei la zero! Niciun ban pentru Rusca Montană de la Guvernul Cîțu!

rusca montana primaria

Rusca Montană se numără printre cele 17 unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin vitregite de guvernul interimar după ce, în urma distribuirii sumelor din Fondul de rezervă bugetară, comuna a primit zero lei.

Primarul Sergiu Toma spune că se aștepta să nu primească întreaga sumă solicitată, de aproape 250.000 de lei, dar nici prin cap nu i-a trecut că nu va primi nimic. E drept, primăria este condusă de un primar PMP, și nu de unul liberal, însă, consideră Toma, aceste aspecte nu ar trebui să conteze.

Eu am făcut cerere pentru sumele necesare întocmirii studiilor de fezabilitate pentru proiectele pe care doresc să le depun pe Programul Național de Investiții «Anghel Saligny». Pentru funcționare îmi ajung banii până la finalul anului. Mi-ar fi prins bine niște bani în plus, pentru că pregătesc acum proiectele pentru reabilitare și extindere rețea de apă, sistem de canalizare, iar aici avem proiect separat – luat de la zero, modernizare drumuri laterale și modernizare drum Ciotorog, de opt kilometri, care face legătura între Caraș-Severin și Hunedoara. Pregătim notele de fundamentare pentru toate aceste proiecte, dar până în primăvară vreau să am toate studiile de fezabilitate gata și m-ar fi ajutat să fi primit și noi niște bani. Să fiu sincer, mă așteptam să primim mai puțin decât restul, dar chiar nimic… Din păcate, aceste alocări s-au dat în funcție de culoarea politică a primarilor, în detrimentul oamenilor, al românilor.”, a punctat Sergiu Toma.