USRPLUS vrea mai departe cu PNL, în Timiș. Argumentul invocat de usr-istul Cristian Moș

cristi mos

Guvernarea locală merge mai departe în Timiș, așa cum a fost stabilită în toamna anului trecut, între liberali și cei de la USRPLUS. Vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș, spune că a discutat cu Alin Nica pe subiect și că nu există niciun motiv, la această dată, pentru a rupe alianța. 

Cristian Moș invocă rezultatul alegerilor locale din septembrie 2020, care a dus la formarea unei alianțe de guvernare locală între PNL și USRPLUS.

„Noi, la nivel județean și local, suntem aleși în alegerile locale. Suntem consilieri județeni, eu sunt ales vicepreședinte cu votul consilierilor județeni, alianța locală PNL-USR nu a fost denunțată de niciuna dintre părți. Iar funcția mea e perfect simetrică cu a domnului Cosmin Tabără la Timișoara. Nimeni nu a specificat că dorește o schimbare. Ne dorim să colaborăm mai departe. Am avut discuții cu Alin Nica, după demisiile miniștrilor USRPLUS. Noi și la nivel național am spus că suntem pentru această coaliție, dar nu cu Florin Cîțu premier.”, a declarat Cristian Moș.

CITEȘTE ȘI: Președintele PNL Timiș reclamă lipsa de experiență a USR-iștilor: „Conflictul național s-a născut din rezistența PNL la șantaj”

În ceea ce privește funcția de prefect, spre exemplu, eliberată recent de Zoltan Nemeth, numit la propunerea USRPLUS, Cristian Moș spune că se așteaptă mișcarea de la nivel național. La această dată, atribuțiile de prefect sunt îndeplinite de subprefectul liberal Ovidiu Drăgănescu. „Așteptăm să vedem ce se discută la nivel național, funcția de prefect, funcțiile de secretari de stat și cele care țin de guvernare sunt de după alegerile locale, respectiv perioada alegerilor parlamentare.”, a explicat Moș.

În iunie, întrebat cum decurge relația cu primarul Timișoarei Dominic Fritz, în contextul atacurilor reciproce făcute în spațiul public pe diverse teme locale, președintele CJ Timiș, liderul județean al PNL, Alin Nica, afirma că alianța cu USRPLUS ar putea exista chiar dacă aceasta s-ar rupe la nivel național.

„Noi vom fi în alianță poate mai mult aici decât la nivel național. Mie mi-e teamă la nivel național cum vor fi lucrurile. Nu există posibilitatea să se rupă la nivel local, dacă se rupe la nivel național, pentru că discutăm de interesele timișorenilor și eu zic că nu sunt legate cele două, cel puțin din perspectiva mea. Nici nu îmi pun această problemă în momentul de față.”, declara Alin Nica la acea dată.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica are o relație… normală cu Dominic Fritz: „Voi credeți că ne băgăm cuțitele în spate, când ne vedem ne luăm la palme?”