Alin Nica are o relație… normală cu Dominic Fritz: „Voi credeți că ne băgăm cuțitele în spate, când ne vedem ne luăm la palme?”

untitled design set 970x90 px

Președintele PNL Timiș şi liderul CJT, Alin Nica, este de părere că declarațiile contradictorii pe care le-a avut pe mai multe teme cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu sunt de natură să rupă coaliția care există la nivel județean. Alin Nica spune și că relația pe care o are cu edilul local al Timișoarei este una normală, de colaborare. 

„Voi credeți că noi ne băgăm cuțitele în spate, când ne vedem ne luăm la palme? Nu, sincer, ne înțelegem. Ați văzut un vot în CL Timișoara sau CJT să nu votăm inițiativele celuilalt? (…) Coalițiile în general sunt de partide diferite, cu interese diferite, cu obiective diferite și atunci e normal să fie idei diferite și dezbateri și uneori mai contondente, dar asta nu înseamnă că nu există posibilitate de colaborare mai ales între partide apropiate cât de cât ca viziune și ținte. Eu cred că PNL și USR au această datorie a responsabilității pentru că oamenii care ne-au ales ne îndeamnă la colaborare. Dar nu poți să faci compromis cu interesul omului.”, a declarat Alin Nica.

Mai mult, spune președintele PNL Timiș, coaliția cu USR PLUS la nivel județean ar putea exista chiar dacă alianța s-ar rupe la nivel național.

„Nu înseamnă că rupem alianța la prima discordanță de idei, nici la a doua, a treia. Și eu vă spun că noi vom fi în alianță poate mai mult aici decât la nivel național. Mie mi-e teamă la nivel național cum vor fi lucrurile. Nu există posibilitatea să se rupă la nivel local, dacă se rupe la nivel național, pentru că discutăm de interesele timișorenilor și eu zic că nu sunt legate cele două, cel puțin din perspectiva mea. Nici nu îmi pun această problemă în momentul de față.”, a completat liberalul.

În ultimele lui, cei doi lideri locali au avut o serie de declarații contradictorii pe teme precum migranții, carantinarea Timișoarei prin decizie luată la nivel național, Colterm sau proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

„Relațiile le cataloghez ca fiind normale, de colaborare. De fiecare dată când m-ați văzut că am spus lucruri, în presă, apăsat, pe anumite teme cu impact major pentru cetățeni – că nu m-am luat de nimicuri, când am vorbit de carantină, de migranți, de Colterm, de Capitală Europeană a Culturii, astea cred că sunt teme majore pentru cetățenii municipiului reședință de județ. Vă asigur că am discutat-o în prealabil și cu Dominic, și cu domnul primar. Și când am văzut că nu e acțiune, am considerat că sunt teme foarte importante a căror amânare a rezolvării lor impactează major în interesele cetățenilor în mod negativ și a trebuit să iau atitudine. Asta nu înseamnă că e un atac, orice ridicare de problemă din  partea mea e un atac la primarul Timișoarei. Nu, eu o văd într-un sens colaborativ. Întotdeauna am venit și cu soluții, și la criza cu carantina, și în criza migranților. (…)”, a spus Alin Nica.

Totuși, Alin Nica punctează că a primit o serie de plângeri din partea timișorenilor nemulțumiți de activitatea administrației locale.

„Nu vreau like-uri, am mai avut pe cineva aici care trăia pentru like-uri. Eu nu trăiesc pentru like-uri. (…) Ce, ar trebuie să fiu supărat pe Dominic că stă mai mult timp pe Facebook? (…) Mă întristează faptul că într-un timp așa de scurt de la alegeri sunt atât de mulți oameni nemulțumiți față de administrația din Timișoara. Dar eu nu mi-am pierdut speranța că administrația din Timișoara se poate corecta pentru că și din greșeli poți să înveți și mesajul meu este să se corecteze pentru că așa are o șansă în continuare pentru succes.”, a concluzionat Nica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/