Președintele PNL Timiș reclamă lipsa de experiență a USR-iștilor: „Conflictul național s-a născut din rezistența PNL la șantaj”

alin nica

Alin Nica, președintele liberalilor timișeni, spune că în scandalul național creat între PNL și USRPLUS, partenerii de coaliție încearcă să își mascheze neputința prin abaterea atenției de la problemele aflate în discuție, inventând conspirații și „explicații fantasmagorice fără legătură cu realitatea”.

Șeful liberalilor timișeni se află printre cei care au participat la ședința Biroului Național Politic PNL, votând, la rându-i, pentru susținerea lui Florin Cîțu în fruntea guvernului. De altfel, anterior, PNL Timiș și-a făcut publică opțiunea pentru Cîțu la șefia partidului.

„Chiar de la începutul guvernării, în Coaliție, a fost vizibilă, la nivel național, lipsa de experiență a echipei USR-PLUS. Pe parcurs, lucrurile s-au agravat deoarece aceia care nu știu și nu înțeleg administrație au început să își crească orgoliile și să promoveze interese de grup. De la declarații pompoase la fapte concrete este un drum lung pe care majoritatea liderilor USR-PLUS nu au capacitatea să îl parcurgă. Ca să-și mascheze neputința, încearcă să abată atenția de la problemele aflate în discuție și inventează conspirații și explicații fantasmagorice fără legătură cu realitatea. Conflictul Național cu USR-PLUS s-a născut din rezistența PNL la șantaj și nu am nicio reținere să afirm asta. Liderii naționali USR-PLUS au forțat limitele Coaliției și au cerut lucruri care nu au legătură cu interesele cetățenilor. Cu alte cuvinte, au riscat blocarea dezvoltării comunităților locale ca să obțină avantaje de partid. Iar când șantajul nu a funcționat, au ieșit public, zgomotoși ca de obicei, să se vaite din motive inventate.”, a declarat Alin Nica.

Liderul liberalilor timișeni a mai spus și că un partid „cu intenții oneste” nu s-ar alia cu cei de la AUR, în susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

„Nu cred că un partid cu intenții oneste se poate coaliza cu AUR și poate vota împotriva propriului Guvern. Sper ca ieșirile publice USR-PLUS să fie doar un derapaj temporar, căci dincolo de orice diferențe, ceea ce ne unește și ne-a adus împreună cântărește mult mai mult: dorința de a moderniza cu adevărat România și de a ține PSD mai departe în opoziție. Programul Anghel Saligny este despre acces la servicii de bază ale secolului 21 într-o țară europeană. (…) Dacă USR-PLUS continuă să submineze guvernarea, sunt sigur că premierul Florin Cîțu va asigura dezvoltarea României și fără contribuția unor aliați care în loc să ajute România, o încurcă.”, a concluzionat Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban își anulează evenimentul de la Timișoara de prezentare a moțiunii pentru șefia PNL