Ion Mocioalcă: Miniștrii USR nu au decât să-și dea demisia, dar cred că vor înghiți și această gălușcă!

ion mocioalca

Senatorul Ion Mocioalcă invită USR să iasă de la guvernare și să voteze apoi moțiunea pe care social-democrații o vor depune împotriva premierului Florin Cîțu.

Parlamentarul PSD de Caraș-Severin spune că tensiunile din alianța de guvernare nu sunt noi, că ele s-au văzut mai în fiecare zi și crede că românii s-au obișnuit deja cu asta, lucru care face ca acest guvern să fie unul dintre cele mai detestate și mai nepopulare guverne care au condus România. „Noi nu vrem să facem parte din baletul politic actual al alianței aflate la guvernare. Dacă USR dorește căderea guvernului și schimbarea premierului Cîțu, miniștrii săi nu au decât să-și dea demisia! Asta ar duce la o cădere imediată a guvernului deoarece se schimbă configurația politică, dar nouă ni se pare că vor înghiți și această gălușcă. De aceea urmărim cu interes evoluțiile, fiind îngrijorați în continuare de problemele economice pe care le-a creat acest guvern: creșterea prețurilor la energie, a facturilor la apă și curent și a facturilor la gaz, care ard buzunarele românilor.”, a declarat Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.

În legătură cu moțiunea de cenzură anunțată de PSD după întâlnirea de luni, de la Neptun, pentru momentul în care va avea cele 234 de semnături necesare debarcării guvernului, Mocioalcă a vorbit despre o moțiune PSD, exclus o moțiune USR – AUR. „Așteptăm ca USR să iasă de la guvernare și apoi să-și pună semnăturile pe o moțiune PSD! Noi am fost pregătiți din momentul în care am câștigat alegerile să venim la guvernare pentru că PSD are ceea ce în politică se cheamă responsabilitate față de votul obținut în decembrie anul trecut, însă trebuie să vedem formula în care guvernăm. Dar nu are rost să vorbim despre guvernare până când nu vedem că acest guvern că și-a dat duhul.”, a adăugat senatorul Mocioalcă.