Plujar: Nu există alternativă! Dacă nu demisionează Cîțu, USR iese de la guvernare!

plujar andrei

Liderul USR Caraș-Severin întărește din Banatul de Munte mesajul transmis încă de aseară liberalilor: premierul trebuie să plece, într-o formă sau alta!

Decizia prim-ministrului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul USR al Justiției, Stelian Ion, nu mai lasă loc de alte discuții sau negocieri, spune subprefectul de Caraș-Severin. Dacă dezvăluirile legate de condamnarea sa în Statele Unite nici măcar nu i-au clătinat scaunul, mișcarea pe care a făcut-o cu ministrul Justiției, într-un moment în care se pregătesc numirile procurorilor-șefi DNA și DIICOT, îi va fi fatală premierului. Cel puțin așa susțin cei de la USR. „Decizia Biroului Național e cât se poate de clară, s-a decis că sunt două variante: fie demisia premierului, căruia noi i-am retras sprijinul, fie susținerea unei moțiuni de cenzură. USR nu are o problemă cu PNL, ci doar cu premierul Cîțu, pe acesta nu îl mai susținem și, în consecință, așteptăm o altă propunere de premier pe care să o agreăm și noi.”, a declarat Plujar pentru expressdebanat.ro.

Referitor la o eventuală altă coaliție de guvernare, președintele USR Caraș-Severin nu crede în varianta PNL – PSD, ci insistă pe actuala formulă, numai cu un alt premier decât Florin Cîțu. „E exclus ca noi să guvernăm cu altcineva decât PNL. O altă variantă de premier ne va menține în aceeași formula la guvernare. Nu mă pot pronunța cu privire la o eventuală guvernare PNL – PSD, nu cred în această ipoteză, deși nu e exclus nimic în politică. Noi ne asumăm inclusiv rămânerea în afara guvernării dacă nu putem respecta reformele pe care le-am agreat împreună cu cei de la PNL.”, a mai comentat Andrei Plujar.