Oamenii de afaceri, revoltați pe administrația Fritz: „Știți cum e Timișoara? Murdară, toxică, coruptă, snoabă și exploatată”

terase
explo 1000x200

Președintele organizației HORETIM a transmis un mesaj dur autorităților locale cărora le reproșează faptul că nu îi susțin defel pe antreprenorii locali, cu referire la nivelul ridicat al taxelor și impozitelor locale. „Timișoara s-a dovedit că nu are legătură cu administrația Fritz, din păcate!”,  concluzionează Corina Macri.

În mesajul transmis public, președintele HORETIM, Corina Macri, îi reproșează primarului Dominic Fritz că nu a luat decizii care să vină în sprijinul industriei ospitaliere.

„Timișoara se subordonează corporațiilor multinaționale, sfidând și acum în al 13-lea ceas, inițiativa privată locală. Așa nu putem evolua, ci doar ne raportăm la cifre și statistici, din ce punct al relativității vă convine! Situația urbei noastre este în cădere liberă și tinde spre autodistrugere. Am participat miercuri, 08.09.2021, la dezbaterea publică privind impozitele și taxele locale ale municipiului Timișoara, în numele organizației patronale pe care o reprezint, HORETIM, în numele confederației CNIPMMR, al căror reprezentant suntem în Timiș. Anul trecut, am discutat cu noul primar, Dominic Fritz, și același veșnic director executiv, Adrian Bodo, care nu știe cum să adune mai mulți bani la bugetul primăriei, prin copleșirea financiară a inițiativei private. (…) Timișoara este orașul cu cele mai mari impozite și taxe locale din România. Toate acestea se întâmplă doar pentru că nu avem coloană verticală și ne ascundem după fiecare interes material minor, în detrimentul unei regiuni cândva de «frunce». De mulți ani, fără număr, fiecare consilier local este impulsionat sau motivat prostituant de ieftin, doar pentru a susține decăderea și distrugerea minunatei noastre urbe. Întelegem să plătim impozite și taxe luxuriante într-un oraș premium și exclusivist, pe măsura costurilor. Ca în Viena, reperul timișorean de lifestyle, am accepta să plătim aceste impozite exagerate, dacă am beneficia de servicii pe măsură. În realitate știți cum e Timișoara? Murdară, toxică, coruptă, snoabă și exploatată.”, a transmis Corina Macri.

Președintele HORETIM mai spune și că, în cadrul dezbaterii publice pe tema impozitelor locale, city-managerul orașului, Matei Creiveanu, a invocat evaziunea din domeniul Horeca în explicațiile date cu privire la nivelul taxelor pentru 2021.

„Sectorul turistic este singurul restricționat de statul român din 14.03.2020 și este normal, ca orice stat care trăiește din impozite și taxe, să compenseze această decizie unilaterală. Așa s-a întâmplat în toată UE, la care ne raportăm, doar în România NU. Totul s-a redus la nivel de promisiuni, fără finalitate practică. Iar Timișoara, ca un oraș de excepție, a fost închis 6 luni, tot din cauza managementului labil și fără soluții. Unic în România! Cum vă permiteți să jigniți și să evaluați un sector de activitate, total lipsit de profesionalism, ca orice duduie din piață? Știți că Timișoara va fi capitală a culturii europene în 2023 și că nicio cultură nu este apreciată dacă nu are și o ospitalitate pe măsură? Dar pe dumneavoastră nu vă interesează, nu sunteți de-al locului, bănui ca nici pe primar sau viceprimar nu îi afectează, din moment ce v-au delegat să emiteți asemenea aberații și jigniri. Din cauza unor oameni tâmpi și rău intenționați, Timișoara este singurul mare oraș din România care nu are un hotel de cinci stele, care nu are și nici nu stimulează producția și afacerile locale, favorizând doar multinaționalele care nu plătesc impozite pe venit la bugetul local. (…) Dumneavoastră, domnule Dominic Fritz, am crezut că sunteți primarul meu și al tuturor timișorenilor care încearcă să salveze Timișoara. Am discutat serios și argumentat anul trecut, cu amendamentul că ne vom întâlni anul acesta pentru măsuri reale și credibile. Ce ați înțeles prin aceste măsuri??? Majorarea și a celorlalte impozite, maxim posibil! Total greșit!!”, a explicat Macri.

Proiectul de hotărâre care prevede majorarea taxelor și impozitelor locale în Timișoara pentru anul viitor a fost supus dezbaterii publice și urmează să intre în vigoare dacă va fi aprobat, prin vot, de consilierii locali.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara vrea să majoreze mai multe dări de anul viitor. Va fi reintrodusă și taxa de promovare turistică