FOTO Primăria, lucrări finalizate pe mai multe străzi din Timișoara la început de an școlar

lucrari1

Primăria Timișoara anunță că s-a intervenit, în ultima perioadă, pe mai multe străzi din oraș, astfel încât elevii și profesorii să ajungă mai ușor la unitățile de învățământ la care învață, la început de an școlar.

În condițiile în care școala a început astăzi în format fizic, Primăria Timișoara a luat măsuri cu scopul de a deschide sau finaliza câteva dintre drumurile și proiectele la care se lucrează, în așa fel încât accesul la unitățile de învățământ din zonă să fie cât mai facil.

Astfel, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că trotuarul din fața Colegiului Brătianu a fost reamenajat.  „Fațada nouă merită și un spațiu public nou, iar în această toamnă vom planta și copaci”, a precizat Ruben Lațcău.

De asemenea, str. Prezan a fost deschisă pentru circulație în regim de șantier între Martirilor și Sudului. Totodată, girația de la intersecția cu Sudului poate fi folosită, iar semaforizarea din intersecția Martirilor-Prezan a fost refăcută și dată în folosință în acest weekend și este sincronizată.

lucrari2

Potrivit viceprimarului Timișoarei, și străzile Loga și Eminescu au fost refăcute și pot fi utilizate începând cu această săptămână. Loga are trotuarele finalizate, iar pe Eminescu continuă montarea pavajului, urmând ca străzile de legătură dintre cele două să fie finalizate în săptămânile următoare.

Toate trecerile de pietoni de pe Loga au fost înălțate și aduse la cota trotuarului. Pe viitor acesta va fi modul în care vom amenaja zonele rezidențiale sau cele din jurul școlilor, în acest fel putem să avem o suprafață uniformă, accesibilă atât pentru bătrâni cât și pentru bicicliști. Un alt efect dorit este eliminarea calmatoarele metalice de trafic. În fața Colegiului Loga și Carmen Sylva parcarea este interzisă cu excepția autobuzelor sau mașinilor care lasă copiii la școală. Am să cer SDM să refacă marcajul în așa fel încât aceasta să fie vizibil și ușor de înțeles”, a detaliat Ruben Lațcău.

lucrari5

lucrari4

lucrari3

lucrari6