Polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară intră în acțiune, în Timiș. Prezența agenților, necesară pentru prevenirea actelor de violență și a bullying-ului

politie
STPT job 1000x200

Inspectoratul de Poliție Timiș anunță că de luni, 14 septembrie, agenții Poliției Siguranță Școlară își vor începe activitatea. Sunt doar 3 agenți pe raza județului, însă în acțiunile lor vor fi sprijiniți de colegii de la Ordine publică și de la Rutieră. 

Biroul a fost înființat în urmă cu un an, iar scopul polițiștilor este să asigure un mediu școlar sigur atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Agenții ar trebui să interacționeze și cu familiile elevilor, dar și să cunoască toate caracteristicile socio-demografice din zona unităților de învățământ, astfel încât să poată preveni bullying-ul și alte fapte antisociale.

Luni, la debutul anului școlar, peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat în zona unităților de învățământ din județ.

„Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale polițiștilor, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală. Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară se vor deplasa, pe parcursul anului școlar, la sediul unităților de învățământ preuniversitar, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli şi pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite. De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în zona adiacentă şcolilor, pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învățământ și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care să fie implicați elevii.”, a transmis IPJ Timiș.

Pe de altă parte, agenții vor controla și vehiculele destinate transportului de elevi și vor controla unitățile economice din zona adiacentă școlilor. Pe tot parcursul anului școlar, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi educative, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea gradului de siguranță.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/