USL nu mai există în Consiliul Local Reșița. Vezi ce spune președintele PNL Caraș-Severin!

În urma materialului ,,PNL a bătut palma cu PDL, dar USL încă funcționează la Reșița. Aleșii locali liberali habar nu au!”, la cel mai recent plen, angajații Primăriei Reşiţa au decis să schimbe cartonașele cu formațiunea politică din care fac parte consilierii locali.

Express de Banat sesiza la ședința de luna trecută faptul că în ciuda fuziunii dintre PDL și PNL, la Reșița încă există USL. Asta, din moment ce pe cartonașele consilierilor figura, deasupra de nume, faptul că reprezintă Uniunea Social Liberală, iar niciunul dintre cei care au luat parte la ședință nu a solicitat schimbarea lor. Materialul publicat a generat o serie de reacții. Aparatul propriu al primăriei a schimbat cartonașele, pe care acum figurează simplu doar numele alesului, fără să mai fie trecut și vreun partid politic pe care îl reprezintă.

CITEȘTE ȘI: PNL a bătut palma cu PDL, dar USL încă funcționează la Reșița. Aleșii locali liberali habar nu au!

În plus, liderul liberalilor cărășeni, Marcel Vela, sare în apărarea colegilor săi de partid și vine cu o serie de explicații suplimentare.

,,Nu are nicio legătură formațiunea din partea căreia au candidat cu ce se întâmplă politic și juridic cu respectiva alianță sau uniune după validarea ca mandat de ales local. Dacă se declară vacant un post de consilier local sau județean, validarea mandatului pentru următorul consilier va trebui confirmată legal și procedural tot de cei care la vremea alegerilor formau lista comună care a obținut respectivele voturi, chiar dacă ea nu va mai exista politic și juridic, explică liderul PNL Caraș-Severin.

Acesta a adăugat că vina nu este în niciun caz a consilierilor liberali. ,,În altă ordine de idei, cartonașele din fața consilierilor le face primarul, nu alesul local. Așadar, titlul corect era: Primarul social-democrat nu are habar că nu mai există USL, dar el și secretarul au respectat, totuși, rezultatul alegerilor din iunie 2014 și mă văd nevoit să le iau apărarea și lor. Totuși, pentru că după alegerile locale aleșii locali nu trebuie să mai facă politică, este recomandat ca pe căluți să nu se mai scrie apartenența politică a primarului sau a consilierilor, ei aparținând deja intereselor urbei. Așa se pot evita dispute politice nefaste, organizarea subiectivă ca aparținând unui grup de interese (politice) și polemicile nesfârșite între unii și alții, sentimentul mioritic antagonic între «ei» și «noi» sau «noi» și ,«ei»”, precizează Vela.

În acest sens, vicepreședintele PNL a oferit ca exemplu municipiul pe care îl conduce. ,,Este scris pur și simplu numele consilierului care face parte în mod egal din echipa municipiului de administrare a orașului, indiferent de culoarea politică. Aici nu există putere și opoziție, pentru că cetățenii trebuie reprezentați în mod egal, indiferent de cum au votat. Până la alegerile următoare facem administrație publică doar în folosul cetățeanului, nu al partidelor, uniunilor, alianțelor sau politicienilor, a subliniat vicepreședintele liberal.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/