Chiar dacă e caniculă în saloane, măcar rafturile sunt pline de medicamente. Spitalul Județean primește orice donație!

Începutul verii a adus vești bune pentru Spitalul Județean din Reșița, dar și pentru pacienții nevoiți să-și cumpere fiecare pastilă care trebuia administrată. Medicamente în valoare de aproape 70 de mii de lei au mai umplut din rafturile farmaciei unității spitalicești.

Medicamentele au fost donate din partea organizației Crucea Roșie, fiind adresate tuturor specificațiilor medicale, omologate și gata de introdus în tratamentele pacienților. Conducerea spitalului a primit aceasta donație cu brațele deschise, dar este conștientă că farmacia spitalului nu va fi niciodată capabilă să acopere medicamentația tuturor pacienților.

„ Niciodată nu cred că va exista vreo farmacie în vreun spital unde să aibă toată gama de medicamente necesare terapiilor, oricât ar fi farmacia și spitalul de mari. Toate medicamentele pe care le avem acum nu pot acoperi toate cerințele medicilor sau pacienților. Aceste medicamente vor ajunge în funcție de uzitarea lor pe anumite diagnostice”, a explicat Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean din Reșița.

Cu toate acestea, pacienții trebuie să înțeleagă faptul că aceste medicamente nu îi vor scuti de cumpărarea bandajelor și a medicamentației pentru calmarea durerilor sau orice tratament de moment. Pastilele sunt destinate doar terapiilor și vor fi introduse în tratamentul zilnic administrat pacienților internați.

„Ele vor intra în tratamentul zilnic administrat prin farmacia spitalului. Nu este mult, dar orice vine la Spitalul Județean, fie materiale sanitare, fie medicație sau aparatură, este de un real ajutor”, a mai explicat Dumitru Secășan.

Foto: zch.ro