Urmărire ca-n filme la Goruia. Trei echipaje ale polițiștilor de frontieră au fost puse în alertă

Forțarea granițelor țării de către cetățenii străini continuă să le dea mari bătăi de cap polițiștilor de frontieră. Trei echipaje au gonit pe străzile lăturalnice ale localității cărășene Goruia după ce două autoturisme, cu 15 cetățeni din Irak, Siria și Iran, au sfidat semnalele regulamentare pentru oprire ale polițiștilor doar, doar își vor continua călătoria spre Occident.

În noaptea de 13 spre 14 martie, în jurul orei 00.30, la nivelul I.T.P.F. Timișoara a avut loc o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră Oravița – Caraş-Severin, ocazie cu care a fost organizat un filtru pe DJ 581, în localitatea Goruia. Astfel, urmărirea ca-n filme pe străzile localității a fost declanșată după ce șoferii a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranți din zona de frontieră către municipiul Timișoara nu au oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor, în acest caz fiind solicitat sprijin de la celelalte echipaje din zonă.

Autoturismele s-au îndreptat spre străzi lăturalnice din localitatea Goruia, iar pentru oprirea lor a venit în sprijin un echipaj mix format din polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliţiei Băile Herculane.

În urma acțiunii, cele două autoturisme au fost oprite la marginea localităţii Goruia, iar în interiorul acestora se aflau cincisprezece persoane, dintre care trei femei, doi copii și zece bărbați. La verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria și Iran, adulții având vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani, iar copiii: 11, respectiv 12 ani.

Cei în cauză au fost duși la sediul sectorului pentru cercetări. Totodată, poliţiştii de frontieră au extins verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și a întregii activități infracționale, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii „trecerea ilegală a frontierei de stat”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.