Ministrul Vela: „E momentul să fim uniți, toleranți și să ajutăm fiecare după puteri!”

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, face apel la calm și solidaritate cu câteva ore înainte de instituirea stării de urgență în România!

„Este o măsură pe care multe țări europene afectate de noul coronavirus au luat-o deja în interesul cetățenilor. Știu că instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea modului de viață, dar și un moment de frică, sau de neînțelegere. Trebuie să conștientizăm cu toții că acest lucru este spre binele nostru, al tuturor. Vreau să fac un apel la calm și la solidaritate. E momentul să fim uniți, toleranți și să ajutăm fiecare după puteri!”, a declarat Vela.

 Starea de urgență, a explicat ministrul, va permite autorităților să ia cele mai potrive măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus. Totodată, Ministrul Internelor a cerut românilor să se informeze doar din surse oficile. „Este nevoie de colaborarea tuturor, trebuie să acționăm cu calm, cu responsabilitate și cu grijă față de cei din jur. Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului și de îmbolnăvire a altor persoane. Situația e sub control tocmai pentru că am luam măsuri din timp!”, a mai spus Marcel Vela.