UPDATE. Reținuți în trafic după două spargeri la cascada Bigăr [FOTO/VIDEO]

Două persoane au fost oprite în trafic și încătușate pe Valea Domanului din Reșița, polițiștii suspectându-i că sunt autorii a cel puțin unuia din cele două furturi din parcarea de la cascada Bigăr.

O femeie din Arad a reclamat organelor de poliție că  autoturismul proprietate personală a fost spart de persoane necunoscute în parcarea de la cascada Bigăr. „Echipajul nostru de intervenție a fost solicitat pentru susținere la o acțiune a colegilor de la Poliție”, a declarat plutonierul major Marius Săndulescu purtător de cuvânt al IJJ Caraș-Severin.

 

UPDATE 15 august, ora 10.15

Cele două persoane bănuite că au comis mai multe furturi din autoturismele parcate lângă cascada Bigăr, aveau asupra lor diverse modele de chei de mașini pe care le foloseau. Așa s-a întâmplat și în cazul femeii din Arad care a reclamat ieri un nou furt.

„Polițiștii au stabilit că în intervalul orar 19.30-20.30, persoane necunoscute ar fi pătruns prin folosirea de chei potrivite, în autoturismul unei femei în vârstă de 44 de ani, din Arad, care și-a lăsat parcat autoturismul pe DN 67 B, în apropierea cascadei Bigăr. Aceștia ar fi sustras din autoturism o geantă în care se afla suma de 3.800 de lei, 50 de euro, un telefon mobil, două cărți de identitate și mai multe carduri, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 5.000 de lei”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

Cei doi suspecți de comiterea infracțiunilor în zona cascadei Bigăr au fost reținuți de polițiști la intrare în Reșița, venind dinspre Anina, chiar lângă stadionul din Valea Domanului. Este vorba despre doi bărbați de 30 și 47 de ani din Craiova, respectiv Timișoara.

Banii și bunurile găsite în autoturismul celor doi arată că femeia din Arad nu este singura lor victimă. Cel mai probabil ei sunt autorii și în cazul celuilalt furt, reclamat sâmbătă de o altă femeie din Bistrița. Potrivit IPJ Caraș-Severin, „cu ocazia controlului efectuat, polițiștii au găsit în autoturism mai multe bunuri: telefoane mobile, boxe audio, bijuterii din metal galben, mai multe chei auto, dar și sume de bani, 10.800 de lei și 3.130 de euro”.

Cei doi bărbați au fost duși la sediul Poliției Municipale Reșița în cătușe, aceștia fiind cercetați pentru furt calificat.

CITEȘTE ȘI: 

Alertă printre turiști! Cascada Bigăr a devenit punct de atracție pentru hoți!