Alertă printre turiști! Cascada Bigăr a devenit punct de atracție pentru hoți!

Cascada Bigăr nu este doar un punct de atracție turistică, ci și un loc frecventat de hoți. Paza rămâne una dintre problemele majore ale zonei.

Încă o reclamație de furt în zona cascadei Bigăr. O femeie de 39 de ani din Bistrița, care se afla în vizită la cascadă, a căzut pradă hoților. Aceștia i-au spart geamul autoturismului și i-au furat mai multe bunuri și bani. Totul în timp ce femeia se afla la 300 de metri distanță, admirând cascada.

„La data de 13 august a.c., în jurul orei 17.49, polițiștii Secției 6 de Poliție Rurală Bozovici au fost sesizați de către o femeie din Bistrița despre faptul că în zona cascadei Bigăr, persoane necunoscute i-au furat bunuri din autoturism. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit faptul că o femeie în vârstă de 39 de ani, din Bistrița, și-a lăsat parcat autoturismul pe DN 67 B, la aproximativ 300 de metri de cascada Bigăr. În timp ce aceasta se afla la cascadă, persoane necunoscute i-au spart un geam al autoturismului, de unde au sustras mai multe bunuri, respectiv un laptop, un telefon mobil, dar și un portmoneu în care se afla suma de 250 de lei, 40 de lire și o carte de identitate”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px

În acest caz, hoții au produs un prejudiciu de aproximativ 2.500 de lei. Însă problema este mult mai gravă. În urmă cu doar două zile, primarul comunei Bozovici, Adrian Sergiu Stoicu, a declarat pentru Express de Banat că Poliția și Jandarmeria nu se implică în asigurarea pazei și ordinii publice în zona cascadei, chiar dacă aceasta este vizitată de mii de turiști. Edilul susține că nu dispune de fondurile necesare pentru a se ocupa și de acest sector. Stoicu afirmă că și în trecut au existat turiști care au căzut pradă hoților.

În ceea ce privește incidentul de ieri, polițiștii continuă cercetările pentru identificarea autorilor și stabilirea împrejurărilor în care s-a comis fapta.

CITEȘTE ȘI:

Cascada Bigăr – piedici spre normalitate. Primarul din Bozovici spune lucrurilor pe nume